Jag bröt mitt eget löfte

Jag sa imorse att jag inte ville rida ut på Sigge då min arm gör ont men tror ni inte jag red ut ändå? haha..
Red med Fanny på Olle och det var faktiskt riktigt kul! Sigge var lika pigg som vanligt. Han e ju lite kul när man ska galoppera, hästen framför börjar galoppera men Sigge e så taggad att han bara galopperar på stället och hoppar från sida till sida innan han tar några lufthopp framåt och börjar galoppera i alla fall halvt normalt.
Konstig häst.
Vi hoppade lite i somarhagen och det gick helt ok, inget märkvärdigt så.
Och ja, galoppen hemåt då... Olle drog ju iväg och bockade satan medans Sigge typ galopperade på stället och körde en 180 graders sväng med rumpan så jag höll på att ramla av också. Haha, ja så kan det gå. Något övertaggade hästar Behöver jag ens säga att båda hade vilat dagen innan?
Nu ska jag sova, eller jag försöka. Katten drar runt som en galning nu så han kommer väll försöka busa med mig.
Gott nytt år people!

Jag och Massa i våras. Har snart ridit i Massa i ett år. Helt sjukt hur fort tiden gått!
Min fina vän Veronica som tagit bilden.

Gårdagens shopping

Var och shoppade med mamma igår. alltså i torsdags!
Började med att möte upp henne vid östermalm, gick där och vidare ner mot sturegallerian. Sen så trodda mamma att mörby centrum var skit stort, men hon blandade typ ihop det med täby centrum... Men iallafall så åkte vi till mörby och vi fikade. Jag köpte två par trosor och en sak som gör benen aslena. Sen åkte vi vidare till gallerian vid t-centralen kollade lite där. Där köpte jag två helt vanliga långarmade tröjor en vit och en svart. Simple as that.

AS GAMMAL BILD!

Stalldag oja!

Var i stallet från halv tolv till sex ungefär. Hade Olle Lukas och Prinsen att ta hand om. Tog in olle direkt och började borsta, efter en stund kom hanna, när jag sadlade typ så sprang hon och hämtade sigge snabbt så vi kunde rida tillsammans.
Vi red först karby sen hoppade några små skutt i sommarhagen. Kände mig otroligt liten på olle som är 172/175cm ungefär. Han va väl ofta fin, men otroligt taggade var båda två. Olle små kickade lite då och då i dom galopp stäckorna vi tog. Men sen skulle vi ta en sista galopp genom sommarhagen, satan vad olle bockade och sparkade bak ut. Haha men jag satt bara där och skratta när jag försökte få stopp på honom. Tappade stigbygeln så kom lite ur balans haha men rätade upp mig såfort jag kunde och fortsätta kämpa på. Sen kommer hanna och skrattar helt förvånad "jag tror aldrig jag sett e häst bocka så mycket" hahah nej men det var e rolig ridtur.

Pysslade bara med Lukas och Prinsen, då lukas har tappat sko och Prinsen inte orkar rida så ofta.

Lånade en bild på Fanny (hon som hyr honom) och olle!


Noodles

Sitter och äter nudlar till frukost och tittar på tv.
Ska snart iväg till stallet och rida Sigge men får se om de blir någon ridning för jag har så ont i armen. Nu har jag dock tagit en värktablett så hoppas det blir bättre.
Kommer nog rida på volten om jag rider för han blir så stark ute och har ju som sagt ont i armen.
Ne, nu ska jag göra mig klar så jag skriver mer ikväll ;)

Bjuder på en bild från när jag hoppade Sigge :)

Avramling check!

Yes yes, kom till stallet och mötta Lucia som frågade om jag ville rida Soros så red honom ca 40 min på volten. Gick inte så bra, han var väldigt okoncentrerad och ville inte arbeta.
Övade mycket volter och serpentiner. I slutet gick det lite bättre.
Sen skrittade jag ut honom en kortis, han bråkade lite och började backa. Efter att ha backat ner i diket 2 gånger gav han upp.

Sen in med Massa som tappat 2 broddar så höll på i 40 jävla minuter med det! Jag skojar inte! Det hann bli mörkt innan jag var klar.
Så jävla jobbigt, dom gick i snett hela tiden så tillslut gav jag upp och skruvade i den andra snett. Jenny får fixa det imorn haha, hon e säkert bättre på det än jag ;)
Red ut på vägen bakom stallet i mörkret. Massa var på tårna som vanligt och lite töntig.
I galoppen bjöd hon på en tvärnit så jag åkte fram på halsen och ner på backen fast landade på fötterna. Sen kastade hon sig bakåt och då ramlade jag på knäna. Fan vad arg jag hade blivit om mina ridbyxor gått sönder!
Aja, ledde henne upp för resten av backen och satte upp.
Då blev hon ännu värre. Hoppade åt sidorna och var bara överallt.
Hon gick över i galopp när jag försökte skritta och varenda gång hon går över i galopp så sparkar hon bak ut.
Haha, jobbig häst. På vägen tillbaka fick hon ta några galoppsprång uppför en backe men sen fick hon trava resten.
Hon måste ha fattat att jag var arg eller nåt för hon bjöd på en jäkla fin trav i en stadig fin form innan vi var tillbaka vid stallet. Duttig flicka.

Massa igår :)

film = rätt så misslyckade pass.../fanny


Film från igår på både mig ochh anna massa prinsen lukas och sorros
PINSAMT MEN VI BJUDER!

Stallet igår

Orkade inte blogga igår, hade inte tid gjorde massor av annat.

Red först prinsen med hanna som red sorros. Vi red karby först gick toppentoppen. Skulle köra en "trav tävling" bara för att se hur det blev eftersom båda e gamla travare. Prinsen travade på SOMFAN, Sorros förlorade och fuskade direkt för han började galoppera... Sen i sommarhagen hoppade vi lite, något jag tror att prinsen aldrig gjort förut, men han tyckte det var kul! Fast jag ramlade av för han tog ett mega språng sen tvärvände efter hindret hahah!

Sen red jag lukas och hanna massa på vallen. Hoppade lite gick väl sådär hahah rent åt helvete. Han hoppade visserligen fint ibland. Men han varspänd som satan och skyggade och höll på. Haha men det var nog för att massa var skit rädd för något och var askonstig, då blev lukas oxå det -.- Sen tappade han en sko, så nu blir det vila för honom till efter nyår bajs på det!

Where are u?

Internet e fortfarande dött tyvärr så ni får överleva med min tråkiga mobiluppdattering ;)
Red idag, både Soros och Massa. Det gick toppen att rida Soros men Massa var lite på tårna.
Red ut på Soros me Fanny på Prinsen. Vi byggde upp hinder i sommarhagen på vägen hem och hoppade. Då blev Soros glad :)
Fanny ramlade av haha! Hon får berätta mer om de själv ;)
Massa red jag barbacka på vallen med Fanny på Lukas. Hon var på tårna och såg även hon nånting inne i skogen.
Hon stog och lät som ett rådjur haha!
Jag fick även testa Lukas en kort stund och skutta lite, haha jag kan inte hoppa den hästen :P
Sen åkte vi till hööks och shoppa. Jag köpte ett par ridbyxor, ridhandskar, ett halsband till Svea och julklapp till Jenny. Eller ja, försenad ;)
Kan bara lägga upp en bild så ni får en bild på Fanny och Lukas, kommer även en film från idag så fort jag har internet ;)

Update, använder grannens internet:

139 kr

19 kr

274 kr


Kul med internet

Kul att man har interner osv...
Idag gick jag upp tidigt och åkte till stallet. Fixade allt och red sen Sigge. Det gick bra i början, han bråkade lite på vägen till vallen men det var jag beredd på. Sen när vi var framme vid vallen så fick jag inte hoppa upp. Han backade och högg efter mig.
Jag blev så sjukt irriterad att jag var tvungen att gå ett varv på vallen för att lugna ner mig.
Efter det tog jag det lugnt och klappade honom och då fick jag hoppa upp efter en liten stund.
Sen att jag blev tvungen att hoppa av igen och köra samma procedur när jag skulle upp igen e en annan historia.

Ridningen gick bra, hoppade småhinder och ville inte hoppa av igen och höja så hoppa typ 40 haha.
Men han blev pigg endå :)
Hoppade en kombination på 3 språng och det gick bra, han blir lite för pigg ibland bara ;)
Dock när vi skulle hem var det som att han kom på då att det blåste halvt storm. Så han skyggade som en tok och hoppade runt så att jag nästan ramla av.
Slutade med att jag fick leda hem honom.
Red inte Soros då jag vet att han blir tokig av blåsten.
Imorn ska jag rida Massa, ska galoppera för första gången (läs: med flit) då sen hältan :D

Sigge tidigare idag:


Stallbiten igår!

Red igår. Patricia fick låna lukas så jag fick sällskap. Red ut en kort runda, men super kul var det . Gick väldigt bra, bara att när vi ridit i 5minuter kanske så kände jag att jag behövde spänna sadelgjorden så hoppad av och skulle göra det, bara det att jag kom knappt upp sen..
För i det där momentet när man står i ena stigbygeln då började prinsen sticka och kicka, så jag flyger ur och hänger på mage över sadeln och han fortsätter ända tills jag äntligen får lite koll på läget och får tag i tyglarna.

så jag hoppar ner på marken för ett nytt försök och då hoppar han åt sidan eller kickar eller något så fort jag sätter foten i stigbygeln. haha och eftersom jag och patricia båda inte hade tid att stå där och bråka så hoppade hon av för att hålla i honom. Och bara när hon står brevid honom behöver knappt hålla i så står han blickstilla när jag hoppar upp, hahah gulle va lite töntig.

Sen rider vi vidare, skulle prova och se om han kunde galoppera men han ville inte riktigt så lät honom trava på. Prinsen är då en nordsvensk gammal travare som inte är så jätte van att bli riden då ägaren är ridrädd! Men fyfan vilken trav han fick! helt sjukt tekniken och hur fort det gick! Men senare i passet fick jag fram galoppen och gud så glad han blev han tyckte det var super kul!

<---Lukas       Prinsen--->


Dålig uppdatering. oja!

Har uppdaterat så himla dåligt för att igår så fungerade inte internett sen sov jag borta också. Men nu är jag hemma och kan slänga in ett inlägg!
Åkt till johanna igår runt 7-8 sen så var vi ute på långprommis och köpte godis och så. Hemma hos henne bara mös vi. Sen idag så åkte vi först till stallet och fixad höpåsar lite snabbt så hästarna hade det tills dom skulle in. Sen åkt vi till stan, köpte en vit såndär som man har över BHn om man har en genomskinlig tröja, sen ett linne och en långärmad blus. Bilder senare kanske. Sen åkte vi hem till henne igen och åt lite godis också. Mamma kom och då åkte hon och jag och handlade torvmix till kaninernas "ute bur". Sen till stallet och fixade det sista!

Tur att man inte e mörkrädd

Sitter på bussen hem från stallet nu. Red en kortis på Olle, red på grusvägen bakom stallet i alla gångarter.
Olle var pigg och tyckte det var kul att få röra lite på sig.
I galoppen så sparka han bak ut en gång och försökte dra iväg men de gick bra.
När jag stog och väntade på bussen så var det verkligen mörkt!
Imorn är det bara att ta nya tag och rida Sigge och Soros :)
Skrivet av Hanna ;)


Stallet nästa

På väg till stallet nu, sitter på bussen fast egentligen fel buss. Måste gå två hållplatser :( aja skriver mer när jag kommer hem :)
Kan inte ändra kategori på mobilen så kan berätta att de e Hanna som skriver ;)


Dagens

Det vara hanna som fick en iphone, meeen hon glömde att fixa till rätt kategori!

Idag åkte jag ut till stallet vid tio. Men innan det så fixade jag och mamma lite med min kanin :/ han har typ blivit sjuk.. UschUsch. Men sen i stallet så red jag ut med Patricia som hade olle. Vi tog det ganska lugnt, sen så lunchfodrade vi åt lucia! Tänkte bjuda på en stallplanering för jullovet..

22/12 tor - skolavslutning
23/12 fre - Lukas
24/12 lör - Lukas
25/12 sön - Lukas

26/12 mån - Lukas, Prinsen
27/12 tis - Lukas, Prinsen
28/12 ons - Lukas, Prinsen
29/12 tor - Lukas, Prinsen
30/12 fre - Lukas, Prinsen, Olle
31/12 lör - Lukas, Prinsen, Olle
1/1 sön - Lukas, Prinsen, Olle
2/1 mån - Lukas, Prinsen
3/1 tis - Lukas, Prinsen
4/1 ons - Lukas, Prinsen
5/1 tor - Lukas (inte bestämmt vilka dagar ännu)

6/1 fre - Lukas (-||-)
7/1 lör - Lukas (-||-)
8/1 sön - Lukas (-||-)
9/1 mån - Lukas (-||-)
10/1 tis - skolan börjar

Så ser det ut ännu sen kommer det säkert ändras lite med lukas, eller också så kommer jag få wiktor någon dag säkert..
Den dag jag lär mig säga nej, då har det verkligen skett ett mirakel..

Fast kollade i prinsens skåp idag, jag har fått 500 kr, 20 läskburkar, 20(?) ramlösor och en stor burk godis najs!

Inte beredd på

Ja nu sitter jag i sängen och bloggar från min iphone som jag fick igår blir det ;)
Ska gå och lägga mig nu, har en till julafton att fira idag så gonatt på er :)

Nu ville inte min fina bild laddas upp heller så blev ingen bild tyvärr...


GodJul!

Jag bloggade inatt, men det inlägget kom tydligen inte upp.. Gick upp tidigt imorse så douglas skulle hinna fira med oss, öppnade paket och så.. Fick massor av aaaassnjaaas saker, är jätte nöjd med det jag fått iår faktiskt!.

Och en sak jag verkligen älskar, mina nya pyjamas byxor, dom är super skäna verkligen. Plus att jag verkligen har en kärlek till pyjamas byxor det bästa man kan ha på sig. Bara det att båda mina tidigare par har gått sönder :/ Så dom här kom perfekt åååh love them!

Merry christmas

God jul alla! Nu drar jag iväg och firar jul :)



Tomorrow's chritmas

Ska gå och lägga mig snart, är sjukligt trött :P
Har precis smockat i mig lite choklad, jag är helt galen i choklad.
Får mina ryck ibland och om jag äter för fort kan jag klämma i mig lite för mycket choklad ;) Efter det mår man illa haha!
Nej nu svamlar jag, gonatt människor och God Jul! :)

Förra vintern

Tre vita hästar

Åkte till stallet och fixade Olle, Fanny är ju lite av en perfektionist så jag sprang runt som en galning för att hinna med allt som skulle göras. Haha, men det gick bra och Olle skötte sig ;)
Skrittade ut och joggade igång lite, pinsamt att man är så kort att man måste snurra lädrerna...
Efter att ha varit ute ungefär 20 min så red jag på volten 20 min till. Traven gick inge bra, testade lite galopp och då gick det bättre. Efter att ha galopperat lite så slappnade han av lite bättre i traven också. När jag red ut och skrittade av så tog jag även en kort galopp också. Det tyckte han var kul.
Hans trav är gigantisk och jag förstår inte hur Fanny klarar av att sitta på honom :o

Sen vidare till nästa stall, fick rida en liten ponny som heter Sprite. Red barbacka och det gick helt ok.
Hon var lite bitchig haha, nä men hon körde upp huvudet och hade det högt uppe en bit in i ridpasset. Sen kom hon loss och och gick ganska bra. Galoppen var lite si och sådär men inte missnöjd heller.
Kanske kommer film ;)

Haha, från i höstas/somras. Fanny och Olle närmast och jag på lilla Massa bredvid. Lite lagom dragkamp sådär, kan berätta att hon bockat av mig typ 20 min tidigare ;)

mållös

Jag är helt mållös på hur fin Lukas var idag. Ibörjan var han hur spänd som helst rädd för allt och trippade om kring, när jag skrittade ut. Då tänktte jag usch vad det kommer gå dåligt, såfort jag kortade tyglarna tröck han ner ruggen och upp med huvet ungefär. Då gav jag nästan upp och tänkte rida ut helt kravlös. Men när jag såg volten så kända jag att nej, har ridit kravlöst för ofta.'

I början var han lite stel och så. Men mot slutat GAASH det var helt undebart var verkligen bara att sitta på honom och göra allting med sits och ben. Bara sitta still på honom och dansa omkring över volten.

Sen skulle jag galoppera, gick åt helvete han var så trött. Det är väldigt tungt att för honom att gå på volten. Så jag tog en galopp i båda hållen sen lät jag honom skritta. Sen fortasatte jag glida om kring på mib prins i skritt och trav.
Det här passet kan jag leva på länge


Lång dag

Ska sammanfatta dagen lite kort :)
Åkte till stallet tidigt, var där 20 över 8 och skulle vara snabb. Jag var inte snabb...
Jag kom ut och red vid 11 haha! Ingen aning om hur jag lyckades med det :P
Massa var pigg och jobbig i början. Körde lite trav intervaller och lite skänkelvikning.
I galoppbacken blev hon så taggad att hon bockade och blev lite ofrivillig galopp men höll trav nästan hela backen upp. Kan berätta att jag red barbacka oxå haha.
Hem och tittade på film med kompisar. Sen åkte dom och då klädde vi gran och jag har nu slått in alla julklappar.
Sällskap på morgonen att mocka hage :)
Den skyldiga flyr...
Rida rida :)

Imorn ska jag iväg och rida Olle, sen rida lektion och efter det hem och klä en till gran ;)

Jullov

Imorgon ska jag sova sova sova sen åka till lukas och mysa. Har haft en jätte konstig känsla hela dagen, ni vet magkänslan lixom. Det känns som n¨ågot har hänt med lukas något allvarligt, började nästan gråta när jag såg en bild av honom... Känn jätte fel, vill bara åka dit nu och pussa på han. Det läskiga är att min "magkänsla" brukar ofta ha rätt, men nu hoppas jag verkligen att den har fel..

Idag slutade jag skolan, gick ut med 210 poäng asnajs 1 MVG, 6 VG och 10 G tror jag det blev, alltså höjt mig 30 poäng sen förra terminen. Efter skolavslutningen så åkte jag till gustavsberg, mötte hanna på bussen också. Sen var jag med jesper ett tag. Sen åkte jag hem och har bara tagit dxet lugnt och legat och oroat mig över hästen :/ Kollat på 5 filmer typ och fixat naglarna dock blev dom OTROLIGT slarviga..


titta vad lång mustach lukas hade i sommras. Kan den inte bara växa tillbaka? :( nu har han nästan ingen..
Slagit i nageln därför det vite e helt gropigt..

My twisted horse♥


Såhär ser lukas ut när han rullar :') jag tycker han e söt

Yes Yes


On the way

Videon e påväg, jag ska klippa och trixa lite och lägga till musik först bara ;)
Förutom att jag ser ut som en michelingubbe så finns det mycket annat att klaga på ser jag nu när jag tittar på videon. Glappande tyglar, inget undertramp, dålig framåtbjudning i galoppen(sparkar mot skänkeln i vissa lägen men ser int i filmen, han vill inte ofta gå framåt i galoppen på volten) och mycket annat. Listan kan göras lång.

Haha, ja kan säga att jag har tjocka överdragsbyxor och 4 tjocktröjor på mig haha!

Mot julavslutningen!

Haha fyfan vad jag ser ut idag, och till toppen på det så blev det inga bra bilder! men jag bjuder på en ändå.
Jag mitt korta lockiga hår-.- taggar till skolan strax..

It's gonna be a great day, they say...

Woho, klockan 7 gick mitt alarm första dagen på lovet. Har nu nästan gjort mig i ordning klart för att dra till stallet. Ska rida Massa, sen hem och titta på film med några kompisar för att sen i kväll klä granen hemma hos mammas :)
Imorn ska jag hem till pappa och klä gran och på lördag är det julafton :D
Imorgon ska jag även hinna rida två gånger innan jag e hemma.
Först Olle, och sen till ridskolan och förhoppningsvis rida bästa hästen Keepen :)
Sista ridlektionen för mig, komme ju inte fortsätta efter jul. Det går nog bra.
Nu måste jag fortsätta göra mig i ordning.

Första promenaden med Massa :) Andra, nej tredje gången jag träffade henne ;)

Världens stoltaste ryttare♥

Idag var jag nog världens stoltaste över min häst. Hoppade lite, först en båge typ som stog där två räcken 50 och 70 kanske.  sen flyttade jag ihop det så det blev en galopp bom, 50 räcke, två galoppsprång sen ett räcke slutade på 90 cm! och han gled över det hur snyggt som helst, ååh vad han har blivit duktig! helt sjukt.

Tänkte först bara glida runt lite barbacka. men sen fick jag sluta tidigare så det var fortfarande ljust så då tänkte jag dressyra på vallen barbacka. Men så stog hindrena framme så då slutade det med barbacka hoppning. Super kul verkligen.



Har också tänkt på en sak Lukas är den ända hästen då jag ALDRIG känner av min hopprädsla! Hoppar andra häsar ändå för jag vill övervinna rädslan och det är kul. Men lukas känner jag och har aldrig känt min hopprädsla..

Freedom!!

Äntligen jullov! Har precis kommit hem från avslutningen, eller okej jag har hunnit äta och så men nästan precis kommit hem...
Åkte till stallet imorse och hunden fick följa med. Hann tyvärr inte rida Massa men ska rida henne imorn så det blir bra de :)
Red Sigge i alla fall, red på volten med Fanny på Olle och vi filmade varandra lite när vi red.
Ska få filmen sen och om det inte ser förjävligt ut så dyker den upp här ;)
Nu ska jag handla till julbakning!

Sämst kvalité men aa, från i somras då :)

Allt klart, snart...

Idag då, har varit i skolan och inte gjort något vettigt alls. Som vanligt.
Åkte sedan och köpte julklappar, nu är alla julklappar köpta förutom 1 som ska köpas på torsdag :)
Imorn ska jag ut till stallet och rida Massa och Sigge. Massa rider jag nog ut på och Sigge blir det nog ett barbackapass på vallen. Kanske på volten, får se hur den ser ut imorn.
Snackade med Fanny som har Olle och hade egentligen planer på att hon skulle fota när jag red Sigge och jag skulle fota henne när hon red Olle.
Men tror inte jag hinner det.

Haha, söt katt... (Y) på mobilbilder

RIP

Min långa utväxt på håret är borta, men ocksp 10/15 cm av mitt hår känns lite konstigt men ville ha bort allt det slitna!

ser helt retard ut jag vet.

Nu är det jul igen

4dagar kvar till jul nu typ. TAGGA. har suttit och satt på waxkluttar på alla paketen under granen. Man blev otroligt sugen på att bara slita upp alla klapper som det stog fanny på!
Gjorde waxpluttarna på bakplåtspapper först för då är dom lättare att göra snygga !



Värdelös dag

Såhär innan skolavslutningen är verkligen skolan värdelös. Slutar snart ska gå tio över alltså får jag sluta tidigare. Ska åka och klippa mig najs! Vet faktiskt inte vad jag ska skriva om men jag bjuder iaf på en gammal bild på mej och lukas.


Nailstudio


fixade naglarna igår med svarta tippar och glitter men blev inte nöjd..
Så gjorde om dom idag på ett lite mer juligt sett. Röda tippar och glitter på mitten typ. Är inte lika kladdigt som det ser ut menmen. Inte jätte nöjd men det duger :)

kissemissen :(

Var först i skolan idag då, asslapp dag inte så mycket att göra mest film och så. Sen så slapp jag tyskan för jag skulle till veterinären med min katt. för på sista tiden har han tappat vikt, slutat äta och kan inte prata/jama som han bruker. Morris är då en katt som låter hela tiden, men inte på sista tiden..
Så mamma hämtar upp mig vid skolan med morris i bilen, och han tycker verkligen inte om att åka bil han skriker och gör allt för att slippa, nu kunde han då inte låta så mycket efter som något var fel..

Framme hos veterinären fick morris en riktig undersökning, ta tempen och blodprov. Han var super duktig och veterinären tyckte att han var jätte snäll, så det är ju bra. Men han försökte smita ibland. Vi väntade där ett tag så fick vi svar undersäkningen hade då visat att han ömmade lite i tandkötet och hade tandsten, något som vi ska fixa bort senare.. Sen blodprovet visade att hans njurvärde hade ändrats alltså har han njursvikt. Det fick vi en special mat som han ska äta sen finns det inte mycket annat att göra. så nu hoppas jag att missen min blir bättre :)

Morris skulle först klöa genom gallret sen upptäckte han sitt "plåster" så då fastnade han sådär och försökte bita bort det..

Vinterpromenad


Precis kommit in från en promenad i snön. Dock ska den ju regna bort på fredag, dagen innan julafton...
Har inte den blekaste vad jag ska skriva, brukar annars komma på när jag väl börjar skriva men inte idag då.
Får se om jag kommer på något intressantare senare ikväll ;)

Min tur att blogga

Oj vad hanna har bloggat men jag har ärligt inte haft något att skriva om.

Måndag: Handla julklappar med mamma, och schabrak till lukas

Tisdag: Frisör, färga och klippa håret. Sen åka till vetrinären med katten

Onsdag: Stallet rida lukas

Torsdag: Skolavslutning

Fredag: Stallet rida lukas

Lördag: julafton, stallet rida lukas tror jag. Fira jul hos min moster

Söndag: Fira jul hos farmor och farfar, stallet rida lukas tror jag

Så ser väl min vecka ut, var på julshow i gustavsbergs stallet, inget speciellt direkt.

Converse i snön?

Tänker alltid att jag ska få inspiration om jag loggar in på bloggen men det får jag aldrig.
Var uppe 10 min tidigare än vad jag brukar och genast hade jag gott om tid haha ;)
Lyssnar nu på musik och ska sen bara borsta tänderna så är jag klar att gå till skolan för att leka, ha håltimmar eller titta på film på lektionerna. Åh vad värt!
Hade typ bara mina converse framme nu då jag fortfarande inte hittat några vinterskor att köpa och nu har vi ju typ 2cm snö så fick dra fram ett par gamla skor :P
Nej, nu ska jag borsta tänderna och sen dra till skolan :)

Buhu, vill ha sommar :(

Dream a little dream

Om jag skulle köpa häst...

Okej snarare när jag köper häst så vill inte jag bara köpa en vanlig häst som alla andra har.
Missförstå mig inte, jag tycker själv det är så ballt med människor som har lite mer "udda hästar".
Med andra ord, hästar inte många andra har.
Jag skulle själv tycka det vore så häftigt att ha t.ex. en Quarter eller painthorse och rida engelsk ridning med.
Skulle annars gärna vilja ha en arab haha, lite smått kär i araber ;) Pepino som jag red innan var arabkorsning och Massa är ju polsk arab.
Polska araber är ju lite kraftigare ch där med mera ridbara, så en polsk arab skulle det i så fall vara.
En skäck skulle jag gärna ha, har en förkärlek till skäckar.
Annars är jag också otroligt kär i rasen Welsh cob, åh vad snygga dom hästarna är!

Lord Owen, vila i frid <3

Week after week

Måndag: Handla julkappar (?)

Tisdag: Moderna muséet med skolan(döö hatar det) Sen bandet antagligen

Onsdag: Funderar på att skippa skolan och rida Sigge ist, sen på kvällen avslutning och LOOV!

Torsdag: Har Massa och ska klä julgran hos mama :)

Fredag: Rida Olle, rida lektion och klä julgran hos pappa

Lördag: Julafton! :D

Söndag: Julafton hos mama :D


Jul 2010

Let it snow

Varför snöa när det ändå är för varmt på marken så att det inte kan lägga sig?
Förstår inte logiken...

Åkte ut till stallet då och hade tur haha! Soros ägare var där och frågade om jag ville rida honom så fick rida i alla fall hihi ^^
Red ut med Fanny på Olle och Patricia som hade Lukas :)
Vi red värsta långrundan och var ute i minst 2 timmar. Det var superkul!
Mycket galopp och Soros var rikligt pigg, som vanligt ;)
Vi hoppade lite oxå och det var roligt sa Sorken.
Har ganska fullbokade vecka framför mig så tänkte skriva ett litet schema i ett annat inlägg.
För att sukta er så lägger jag upp ännu en video haha, ni som inte tittar missar verkligen något! Bästa filmen of all time!

Bloggsug på topp

SKREV DET HÄR INLÄGGET IGÅR, MEN GLÖMDE ATT KLICKA PÅ PUBLICERA!

Nej kan inte säga att mitt bloggsug e på topp nu för tiden, jag är trött hela tiden  så känner liksom inte att jag orkar. men jag kämpar! Var i stallet idag, red ut med patricia i regnet, var genom blöt när jag kom tillbaka, vi tog det ganska lugnt.

Sen hämtade linnea och pappa mig så åkte vi pch köpte lite julklappar till mamma.
Sen hemfärd och bara försöka hålla sig vaken av kvällen, nu tror jag däremot att jag ger upp är jätte trött, imorgon är det julshow i stallet  som jag måsta vara med på, inte alls taggad :/

It will rain

Regnat hela dagen och var verkligen osugen på att rida men efter att ha stått och tvekat i typ 30 min så tvingade jag ut mig på Massa barbacka i regnet.
Det var faktiskt mysigt, vi travade runt på vallen och hon var väldigt mysig faktiskt.
Jag kände att Massa snubblade en gång men tänkte inte så mycket på det förens nästa varv när jag ser att det ligger en sko på marken.
Så blev det med den ridturen... Hann rida typ 5 min och sen var det bara att ta upp skon och gå hem igen.
Jenny ska ut imorn på förmiddagen och se om hon kan spika fast skon igen. Hoppas hon kan det för jag vill rida ju!
Sprungit i hagen kanske? Busted...

Yey... Fick ett sms från Jenny att hovis kommer ut på måndag så hon kommer inte slå i skon. Buhu, jag som ville rida :( Får väll se, det kanske är nån annan som vill ha hjälp imorn när jag är där ;)

Movie time

Lägger upp filmer hela tiden men men :)


Vintern 2010 :)

Just stand up

Ska alldeles strax iväg till stallet, bara en snabbis och rida Massa lite :)
Sen hem och sen vet jag inte vad jag ska göra haha.
Ganska meningslöst inlägg men annars blir det inget förens jag e hemma typ vid 5.
Hade tänkt ta med kameran men sen såg jag vad för väder det var, inte särskilt mysigt.
Vill ha snö så att jag kan ta dom där jäkla snöfotograferingarna och sen vill jag åka pulka bakom Svea. Det är så sjukt kul!
Haha, jag och Svea förra vintern

Ett försenat inlägg

Igår så åkte jag till nacka efter skolan med mickis och carro. mickis skulle köpa lite julklappar, carro åkte hem ganska snabbt. Men jag och mickis var kvar ett litet tag till. Delade på en asstor glass!

Sen åkte vi till brunn och kollade på innebandy det tror jag aldrig har hänt förut, från min sida iaf.

Ingarö p96 - Huddinge  runt 3-2 tror jag det blev
Ingarö A-lag herr- Djurö  8-3 tror jag det blev

Alltså vinst för båda ingarös lag. När jag och mickis gick dit mötte vi Joel och Mathias, så var med dom. Sen när vi hade satt oss kom det bara fler och fler, trevligt trevligt. Men nu ska jag åka till stallet och rida ut i ösregnet.

Im back

Är hemma nu och har ätit och duschat.
Idag har jag varit i skolan och inte gjort någonting, sen åkte jag hem till Veronica och chillade lite innan vi drog till stallet.
Vi skulle busa idag och det var ganska kul. Fick dock Keepen och han blev så taggad att han blev seg...?
Lite dubbel moral men han blev så taggad att han inte visste vart han skulle och stog istället still.
Aja, det gick helt ok även fast han blev lite galen ibland. Det gick faktiskt bra att rida i damsadel, baklänges osv.
Vi hade ett sockerbitshinder framme som vi skuttade över ibland. Dom två sista gångerna tog han i som f-n!
Haha, knashäst! Vi har filmer som jag lägger upp sen.
Ni får nöja er med en bild så länge ;)

Nu ser man inte så tydligt men vi blandade lite benlindor och satte på samt satte upp manarna i snygga tofsar som stack åt olika håll haha ;D

Look what I found

Hittade ett klipp på Sigge från 2008 :)



Helknasigt internett

Blev ingen bloggning igår för att mitt internett knasade och allt blev jätte konstigt. Men var ju istallet igår, slutade vid två från livkunskapen och då åkte jag direkt till stallet red ut med Cathrine - Sigge och Felicia - Pajazzo. vi tog det lugnt och tog bara en kort trav en gång annars skrittade vi bara. Jobbade lukas ibland bara för att känna på honom efter som det var tusen år sen jag red med bett. och han var SUPER fin arbetade på super, såfort han sänkte sig lite kände man hur bakbenen gick igång och ryggen höjdes, jätte kul faktiskt brukar inte kännas så mycket.

Tidsinställt


Bara för att jag hittade den här bilden, och tyckte den var lite småsöt :')

Bake it make it

Blev jättesugen på att baka, fast nu börjada jag tänka på när jag och fanny bakade i 5 timmar och då tappade jag suget haha :P
Har precis kommit in från en promenad med hunden, var även ute och tränade lite kort.
Nu har jag tagit fram en grapefrukt och ska titta på film
Fick reda på idag att allt skolarbete är avklarat så har absolut inget plugg kvar.
Det är ganska chill måste jag säga.
Ska se Save the last dance, igen jag vet, såg den i måndags oxå..
Men den är så bra så tittar på den igen :D

Haha bild från när jag tränade i somras :)

Dålig uppdatering..

Tänkte be om ursäkt i förväg och efterskott att det kommer bli samma uppdatering idag som dom senaste dagarna ungefär. Ska inte till skolan utan ska ha livskunskap, så kommer va i kyrkansförsamlingshus (eller vad det heter) hela dagen, alltså stannar datorn hemma.
Men jag uppdaterar så fort jag kommer hem ikväll. Ska till stallet och sen kanske hämta mer kakburkar hos kevin!

sommar... saknar..

Random Knowledge

Visste ni att...

jag älskar pasta med smör på?

det fanns ett koncentrationsläger i Bosnien och Hercegovina år 1992

Titanics systerfartyg Olympic sänkte en tysk ubåt och överlevde 4 ubåtsattacker?

min katt har en fetisch för hår?

varje år utsätts jorden för ungefär 50 000 jordbävningar

katter sover ca 16-18 timmar per dag

världens vanligaste namn sägs vara Mohammed

när du dör så fortsätter ditt hår växa i några månader till

den dyraste kon köpt på aktion kostade 1,3 miljoner dollar


Framtida kakburks säljare!

Hämtade hem kakburkar som jag ska sälja för att tjäna in pengar till klassresan idag vid 7, alltså för tre timmar sen har redan sållt elva burkar vilket motsvarar 550kr, bra start! Och jag kan säga att då har jag ens inte sållt till familjen ännu, och då brukar man ju köpa några burkar också.

Imorgon blir det stallet förmin del, ska nog bara pyssla med lukas. Han var lite konstig idag, betedde sig inte som han brukade. Såg också att han har börjat bygga värsta biffhalsen, både åt bra och dåliga håll. Så tror jag ska rida lite mindre med hacket nu eftersom det verkar vara då underhalsen byggs på..

Bara för att

Jag vet att bloggningen har varit dålig på senaste tiden men nu är allt skolarbete klart (förhoppningsvis).
Betygen ska sättas imorn så nu börjar äntligen terminen lida mot sitt slut.
Sigges ägare ringde desutom idag och frågade om jag ville ta honom idag men åkte fårn skolan vid 4 så orkade inte åka ut då.
Skulle bli lite jobbigt faktiskt.
Har Massa lördag och söndag, inga fler hästar än så länge. Men rider också lektion på fredag, vi ska busa hihi :3

Bara för att jag har varit så dålig på att blogga så får ni en ursäktningsvideo ifrån lucia när jag sjunger solo.
Är inte lucia här, vi gick 4 tåg och jag vara bara lucia en gång.



Utan dina andetag

Bara för att Massa är snygg...
Bilden tagen av Massas ägare :)

Skoltrött

skoltrött som fan, blir ju inte bättre när hemkunskaps läraren kommer och säger att man nästan har G, alltså har jag ig just nu men han kan typ inte ge mej det för att han inte har varnat mig innan så jag får G ändå wiee.. meen nu ska jag gå till svenskan ååh jag e arg!

Vill verkligen..

Ville verkligen ha ut någon som vill fota lite. Speciellt när vi hoppar lukas och jag, han har blivit så duktig! Så man får mer än gärna höra av sig om man känner sig sugen..
Men ska väl åka till skolan snart, mamma skjutsar så kommer väl dit ganska tidigt. Men är trött och kall så orkar verkligen inte gå eller ta bussen.

Bilden är från sommaren 2010

Dagens outfit


Stalldelen för idag

Åkte till stallet direkt efterskolan. Fixade iordning hösten väldigt snabbt och red iväg, red i typ 40 minuter kanske, bara oseriöst först på vallen sen skrittade jag ut. Barbacka och Hacket, standard.. sen borstade jag och fixade och bara myste sådär, gjorde också höpåsar och böt vatten. Var bara i stallet typ 1.30/1.40 h alltså var jag väldigt snabb! Men nu ska jag gå och äta min asgoda mat bloggar väl senare ikväll!

Vardagsbloggningen för idag!

Var ju lucia idag i skolan, började 9.40 och kollade på luca tåget som 4 och 5 orna hade.. Sen fikade vi med klassen. Sen skulle vi ha lektioner för göra klart ha prov plugga inför prov, ja bara sånt som man behöver. Men jag och mickis blev inte uppskrivna på schemat så vi har haft väldigt mycket rast idag för att lärarna har varit upptagan eller på lunch när vi gick det, helknas.. men lyckades bli klar med so, no och göra engelska provet iaf, vilket jag tror gick ganska bra.
Nu är jag hemma och håller på att laga mat, Pommes frites, kyckling, broccoli med beanesås JÄTTE gott!


Luciaimorgon

Lucia firande imorgon i skolan, eller ja på morgonen sen har vi lektioner -.- Ska gå och tvätta bort sminket, ta salva i ögat och kolla klart min film, sen blir det en lång dejt med kudden eftersom jag har sovmorgon imorgon! Vet inte om det blir så mycket uppdatering på dagen, ska ju till stallet också. Så annars bloggar jag på kvällen men jag gör så mycket jag hinner!

Så kan det gå när lukas kommer lite galet på hindret och bestämmer sig för att krasha sönder hela hindret istället :')

Mår ju bra osv

Är i skolan nu och har lunchrast, idag ska jag fixa lite skolgrejer efter skolan. Plugga lite och sånt, kanske oxå hinner iväg och

Haha, började skriva på detta tidigare idag men sen hann jag inte skriva klart.
Har ju varit i skolan idag, har mått illa hela dagen och haft ont i magen. Som vanligt typ, nu ska vi dock ta tag i det och se om det finns någon medecin jag kan ta för att slippa detta.

Imorgon ska jag gå i 4 luciatåg så behöver lite sömn nu så ska faktiskt gå och lägga mig nu. Eller ja om 10 min.
Har varit trött typ hela dagen så ska bli skönt att få sova :)
Ska försöka uppdatera lite bättre imorgon men kommer inte kunna uppdatea under dagen ;)

Whoop whoop, den här veckan ska vi börja trava Massa :) Bilden tagen i somras, en glad, något rund Massa :)

13h sömn

Har sovit typ 13 timmar inatt, jätte skönt!  Sitter i skolan nu och har svenska, orkar inte skolan nu den här veckan..

Måndag: Tyska prov, PLUGGA :(
Tisdag: Engelska prov, Stallet rida lukas
Onsdag: No prov, Stallet rida Lukas
Torsdag: Stallet rida Lukas
Fredag: So prov
Lördag: Stallet, rida Lukas
Söndag: Julshow i  gustavsbergsstallet som jag måste vara med i..

fyra stora prov den här veckan, som kommer gå helt åt skogen... Sen har jag också en försenad hemkunskaps uppgift som jag tydligen måste göra om igen.. Idag skulle jag träffa yanelle men kände att jag måste hem och plugga för att rädda mina betyg vilket verkligen suger! Men snart så slutar skolan, den 22 december är det äntligen jullov, sen börjar skolan igen nästan direkt med matte prov och dom nationella drar igång. Hahah ååh just nu ser jag bara negativa saker i mitt liv, men jag e glad ändå wihoo!


Galoppeti

Yey, wonderfull uppdatering från min sida.
Var ju i stallet typ hela dagen och red Sigge och Massa. Ni har redan hört vilka vi var om red tillsammans.
Sigge var sjukt pigg som vanligt, men bättre än förra gången i alla fall.
Massa var super töntig i början när vi red ut. Allt var läskigt!
Efter att tag lugnade hon ner sig lite i alla fall.

När jag kom hem bakade jag igen haha... Bakade pepparkakor med familjen.
Fick även en ny hjälm, som är en storlek för stor och endå trycker lite på huvudet. Intressant det där :P
Visar bild imorn för nu ska jag titta på film ;)

Strömsholm, Sigges drömliv...

Vad är felet?

Jag är verkligen inte i någon julkänsla nu, min mamma och stora syster har nyss pyntat granen, vilket jag alltid brukar vara jätte taggad på att göra, nej jag låg och sov istället... somnade ca 18.20 vaknade nu 20.30 och är fortfarande skit trött. Ska gå ner och duscha sen sova igen, och så ska jag gå ner och titta på hur granen blev. Jag vill bara spola fram till april till min födelse dag, mycket mer taggad på det än en kall jävla jul, och så brukar det inte vara. Brukar älska jul, menmen

Min syster hade laddat upp en bild på granen på facebook, där har ni den!

mobilfan

Åkte ju till stallet somsagt och red ut med Hanna - Sigge, Patricia - Wiktor, Ella - Bronco och Maja - Sonic.. så vi blv ganska många, red återvallsrundan, Lukas var ganska pigg faktiskt väldigt pigg.. När vi hade ridit en stund så märkte jag att jag hade tappat min mobil så på vägen tillbaka var det bara att rida och leta efter den, hottade den efterett tag vilket var skönt! Sen var det lucia möte i andra stallet, men kom sent till det..

Någon fotograf i värmdö trakten som är intresserad av att fota? :)

Bakelser -fanny

Tänkte snabbt lägga in bilder på vad vi bakade igår!

Igår/Idag

Nu har vi vaknat och sitter i min säng och gosar med Morris. Igår så red jag först Lukas red ut med hanna och fotade lite i sommarhagen. Sen red hon massa och jag prinsen vi skrittade ut i typ en timme, och satan vad pigg Prinsen var och jätte glad över att komma ut. Travade runt lite med honom men inte mycket och krävde absolut inget, men när vi kom tillbaka till stallet så var han helt svettig, han är då inte van att bli riden så ofta eller länge.
Lite smak prov på mej och lukas jag vet inte så bra bilder..



Jag vet att det inte sr så snyggt ut men skit samma..

Sigge Sigge Sigge

Nu kommer några fler Sigge-bilder från idag :D


Haha! Ja otroligt snyggt klädd, man ser ju så smal ut i reflexväst oxå...


Ja, inte alltid så lätt att fota när man sitter på en häst ;)
Vi hann skutta lite också, haha dressyrläder och underbar hoppsits ;)

Just nu


Quasiomodo

Jarå, nu är jag och Fanny hemma hos henne. Vi väntar på att maten ska bli klar så att vi kan äta och sen ska vi baka massor med muffins :D
Idag har vi ridit också, först red vi ut med Sigge och Lukas. Det gick väll helt okej, inget konstigt så. Vi tog lite bilder också när vi red, som Fanny lägger upp alldeles strax :)

Sen skrittade vi ut med Massa och Prinsen, inte något speciellt med det heller.
Fick även en julklapp av Jenny idag, Massas ägare. Fick en lila fleece, blir ju grymt! Massa har ju massor med lila grejer så nu kommer vi matcha så fint :))

Lite dåligt ljus, väldigt snygga kläder och oredigerad bild ;)

Bildlös..

Har typ inga bilder på min dator just nu, fick flytta över alla till en extern hårdisk som jag inte orkar gå on hämta. Åkte till stallet halv sju imorse och matade och släppte ut alla hästarna, hade morgon fodringen! Men fick hjälp av mamma som var super duktig, hon kunde knappt klappa en häst förut för hon var så rädd, knappt vara inne i ett stall. Och nu tog hon ut 7 hästar själv, stolt jag blir över mammsen, men snart ska jag åka tillbaka till stallet eller om typ en och en halv timme, för att luncha sen fixa med prinsen och lukas.
Skritta ut på prinsen typ, och dressyra lite på lukas är det tänkt.

Söt bild från i sommras på sorros!

Stallbiten!

Sen åkte jag till stallet, red först Prinsen, sen Wiktor och sen Lukas. Red samma runda med alla tre, bara att med prinsen skrittade jag nästan bara för han e mörkrädd så ville bara få honom lugn. Sen wiktor mest skritt pytte lite trav och en kort galopp. Men han blev också livrädd så jag var tvungen att hoppa av och leda honom för han vägrade gå förbi fick kämpa där länge, sen det stora problemet att komma upp på en 165cm hög häst.. men det gick bra. Sen då lukas som var jätte gnällig och grinig över att jag pysslade med andra och inte han så han stog och lät och små gnägga HELA tiden typ. Men sen red jag ut på han också, mycket trav och lite galopp också, för han var super pigg. rundan tar ungefär 30minuter om man bara skrittar eller så...

Wiktor idag när jag mocka, band upp han utanför boxen bara...
Ska försöka tigga till mej av hanna att hon ska fota mej ock lukas lite imorgon, hackamore och barbacka pass, så jag rider honom nu hela tiden typ, det känns bekvämast :D

Äntligen hemma!

Lång dag för min del, som egentligen skulle ta det lugnt, lämnade mitt hus halv åtta imorse och kom hem nu tio över elva.. Där imellan har jag varit i skolan  hade två lektioner på morgonen sen håltimme från 10.50-14.10 pga att jag slapp tyska provet sen har jag alltid en håltimme på fredagar dock mycket kortare, hatar det egentligen för det är typ bara jag som har håltimme i min klass... Som sista lektion hade jag idrott (började 14.10) Men jag fick inte vara med pga operationen igår. Så helt ovärd dag i skolan..

Sen åkte jag till stallet.. mer detaljerat i inlägget ovan annars blev det här överdrivet långt..

Sen åkte jag hem till min moster och åt middag och så kollade vi på idolfinalen, inte så insatt i det där med idol, men det var väl mysigt. Bara att jag ser inget alls på mitt öga nu, det är svullet, gör jätte ont och det rinner som satan, inte kul alls!

assöt bild osv...


Great great

Känner mig ganska grym just nu, har precis skickat in den sista engelska uppgiften för i år och ska nu ut en snabbis med hunden innan jag ska göra klart franskan.
En fredag och jag tycker det är helt okej att plugga, haha vet inte vad som händer med mig. Men men, bara positivt att inte säcka ihop totalt av att behöva plugga.

Jag och Fanny ska ju baka imorgon. Jag tycker själv att vi ska göra något roligt, ingen tråkig sockerkaka typ :P
Det jag oftast brukar baka:

Muffins (ibland med frosting)
Drömtårta
Sockerkaka (haha, mest när jag är sugen på nått gott)

Okej brukar inte baka så ofta och när jag väl gör det så bakar jag typ alltid något av ovanstående.
Lite tråkigt faktiskt.
Aja, vi ska se till att få lite bilder på det vi bakar ;)

Jag och Massa, Svea, Fanny och Lukas i i sandtaget i somras. Finn ett fel haha

Vänta va?

Vet inte vad som hände med alla besökare..? Några försvann.. Aja får vll uppdatera för dom som e kvar :P
Fick rida Guilliano idag på lektionen, en stor häst som var ganska trevlig. Dock inte min typ av häst alls, man var tvungen att hålla i honom jättemycket vilket jag inte tycker om :/
Men det gick helt okej :)

Imorgon ska jag ut till Massa, ska ut och skritta i kanske en timme. Det ska bli mysigt :)
Efter det ska jag hem till Fanny, vi ska baka och så ska jag sova där och sen åker vi till stallet på morgonen. Då har jag både Massa och Sigge :D

Här har ni en bild på Guilliano som är snodd från Gurs hemsida

Finally

Så, hade bråttom i morse så hann inte skriva något och har inte med mig datorn till skolan idag så nu lånar jag en kompis dator ;)
Direkt efter skolan så ska jag iväg till Gustavsbeg och rida lektion.
Så blir inge mer uppdatering förens ikväll.
Måste visare nu så får skriva mer sen ;)

Fick printscreena en bild för att bjuda på den här haha :)

Tyskaläraren in my ♥

Åh vad skönt gick till tyska lektionen nyss var lite sen, så sa jag att jag verkligen inte var redo för provet så då slapp jag, ska göra det på måndag. Då hinner jag läsa igenom vad som kommer på provet, asnajs!

Det har slutat regna också, jätte skönt, hoppas det håller sig utan regn hela kvällen! då kanske jag kan rida alla, wiee..

Usch vilket väder!

Usch och fy vad det regnar, det verkligen öser ner. skulle jag gå ut typ 2 sekunder skulle jag komma in genomblöt. För om en timme ska min häst ut i hagen och regnar det såhär mycket kommer hans täcke bli helt blött, och jag är inte heller så sugen på att rida i det här vädret, och jag är  liksom fortfarande jätte ridsugen. Men nu håller min katt på att äta upp hela mitt rum så jag skriver mer senare!

Godnatt bloggen

Ska väl sova strax bara titta klart på min film.. Idag har jag varit sjukt ridsugen, så kommer säkert vara det imorgon också, haha tur för mig att jag har tre hästar då, bara att jag kommer rida helt själv när det är kolsvart menmen!

Något jag inte visste

Läste alldeles nyss på en annan blogg något som gjorde verkligen inte visste om.
Hittade detta på speakinghorse

Visste du att två hästar dog under inspelningen av hästfilmen 'Flicka'?
Den ena hästen bröt benet under en galoppscen och den andra snubblade på ett rep och bröt nacken.

Något jag själv visste var att under inspelningen av Pippi långstrump så dog en av hästarna på grund av att färgen dom använde för att göra prickarna på Lilla Gubben var giftig.

Någon annan som vet något sådant här om andra hästfilmer? 

En bild från filmen Flicka

Det där med julklappar....

Nu är jag hemma igen från Kunskapsgymnasiet, är faktiskt nästan helt säker på att jag vill gå där.
En del lektioner är på engelska, en del på svenska. Dom lektioner som är på engelska leds av personer med engelska som modersmål vilket jag tycker verkar häftigt!
Kommer antagligen söka både natur natur och natur sam då jag inte är helt säker ännu ;)

Blev avsläppt i forum så att jag skulle ta bussen hem där ifrån. Dock strulade bussarna så gick in i forum istället och kollade lite smått efter julklappar.
Herregud, jag blir sämre för varje är som går på det här med julklappar.
Jag har ingen inspiration och får istället bara panik för att jag inte hittar något.
Usch! Det är kul att få julklappar men inte att köpa haha!

Strömsholm sommaren 2010

Visste ni att..

Visste ni att jag älskar att rita, mest för att jag tycker det är så avslapnande att bara sitta och rita lite. Jag ritar inte så ofta, det tror jag mest för att jag inte tycker att jag är duktig på det, då tappar jag motivationen lite.. så kan det vara med ridning också, jag har nämligen extremt dåligt självförtroende.. Men som sagt, rita jag kan rita vad jag vill, det kan ta hur lång tid som helst, ingen press! Extremt skönt, bara för jag drog upp det här ämnet nu tänkte jag bjuda på lite bilder av vad jag ritat den här hösten! För inlägg utan bilder kan ju bli lite små tråkiga ;)




Första bilden är en bild av wiktor, som jag inte alls är så nöjd med, den blev inte så lik hästen om man säger det så..
Sen resten är olika moment av lukas, ingen av bilderna är direkt klara alla behöver små skusteringar eller större.. men iallafall!
Bilden lägnst ner till vänster är nyast så den är LÅNGT ifrån klar..
Bilderna jag hämtade insperation ifrån ifall det är intressant.. >klickbara bilder<


Nails

Nu har jag fixat klart naglarna ungefär, lite små fix bara, och ta bprt lite kladd och så! fast jag börjar få slut på ideér så får se vad det blir nästa gång. Den här gången blev det ju något väldigt enkelt!

känns iof lite dumt att jag fixade naglarna idag när det blir en lång kväll i stallet imorgon med tre hästar = sliter på naglarna= jag kommer troligen förstöra några..

ont det gör ont

Åh är hemma nu, svullnaden har faktiskt redan lagt sig, väldigt skönt, men har en blå prick på ögat och bedövningen ahar börjat gå ur så nu gör det ont :/
Ingreppet i sej var väldigt obehagligt, jag kände att dom höll på och det gjorde lite ont hela tiden, och känslan var verkligen hemsk. Det var också sjukt obehagligt att vara så bedövad i ögat!
Dom började med att hälla i några droppar bedovning i ögat, sen nån salva, sen en droppe bedövning till. och det sved som f*n.. Sen tvättade dom tunt ansiktet med sprit och gav mig bedövningspruta brevid ögat vilket också gör lite ont. Men jag är van vid sånna med tanke på hur många ggr jag blivit bedövad i munnen och bedövad i ån har jag också blivit, när jag krossade min nagel och var tvungen att dra bort den..
Sen fick jag ett sånt där konstigt papper över hela ansiktet med ett hål i så bara ögat syntes. Då vände dom ut och in på ögonlocket satt fast en klämma, KLÄMMAN GJORDE ONT.
Sen började dom skära och trixa, usch det var inte kul att se när dom håller på och känna osv. Sköterskan sa hela tiden "glöm inte att andas" "djupa andetag" "och så måste du andas också". Sen så var det klart, då fick jag en super tuss på ögat fick vänta där ett tag, en annan sköterska tog bort lappen och den var helt blodig, förstår inte varför för jag ser inga sår.. men hon tvättade lite och så var jag jätte svullen...
Men nu ska jag fixa naglarna mysa framför en film med min choklad!


lite svullen fortfarande, det svider och rinner från ögat är något röd/blå assöt!

Animals

Kan meddela er att Fanny lever och kommer uppdatera er så fort hon kommer hem. Hon är tydligen väldigt svullen runt ögat men allt har gått bra :)

Tänkte slänga in ett snabbt inlägg om min små djur :)

Vi börjar med min otroligt smarta hund Svea, en tant på 4 år som lever livet till fullo!
Vi hämtade hem Svea lördagen den 24 april 2010 i Göteborg.
Svea är en Welsh springer spaniel :)
Så nu har alltså Svea bott här i 1 och ett halvt år.
Hon är en once in a lifetime hund. Hon älskar alla hon träffar och vill alltid välkommna alla med massa pussar.
Hon har grymt mycket energi och kan hålla igång hur länge som helst.
Finns hur mycket som helst att berätta och hon betyder så mycket för mig att jag inte ens kan beskriva det.
Bjuder på lite bilder istället:



Sen har vi det nyaste tilskottet, Jackson :)
En liten kattunge på 4-5 månader som vi hämtade hem från Göteborg (han också) lördagen den 29 Oktober.
Jackson är en blandras mellan Maine Coon och Perser. Han kommer bli en väldigt väldigt stor katt haha :)
Kan inte påstå att jag känner honom så väl än, han är inte särskilt social (än) och busar hellre än ett ligga i knäet.
Här får ni några bilder istället:


Nervositet

Okej nu blev helt plötsligt den här operationen verklighet, när min pappa ropar att vi åker om en kvart, usch önska mig lycka till!

Nystartat

Verkligen superkul att så många nya hittat hit och jag hoppas många stannar kvar! :)
Den här bloggen är väldigt nystartad och vi har väll inte riktigt kommit in i det än. Jag har i alla fall inte gjort det då det var ett tag sen jag hade blogg.
Jag har i alla fall försökt kolla runt lite för att hitta lite annat att blogga om än bara vardag. Det kan ju bli lite tråkigt i längden ;)

Får se när jag uppdaterar sen, antagligen när jag kommit hem så slänger jag ihop ett till inlägg :)

Jag och Svea i somras :)

GodmorgonGodmorgon

Gud va skänt att gå upp nu, klockan är 11 ungefär, och vaknade nyss. Gick och la mig 22.30 ungefär och vaknade typ 11.00. Men jag fick vara ledig från skolan eftersom att annars hade jag bara hunnit haft en lektion om jag skulle gått dit för att sen åka till operationen.. Ska åka om lite mindre än en och en halv timme. Klumpen i magen har faktiskt inte kommit ännu, har varit jätte nervös hela veckan, och nu när det  är dags, så verkar jag inte bry mig alls. Det är ganska skönt, men när jag väl är vid sofiahemmet (där jag ska operera) då kommer jag nog vara lagom nervös uschusch.

Min knäppis katt som vill sitta vid bordet och få sin mat och som sover i kartonger,  väskor och papperspåsar, som på bilden.

Goodmorning sunshine

Håller på att göra mig i ordning för ännu en skoldag, har hemkunskapsprov idag så är inte särskilt taggad.
Sen ikväll är det öppet hus på Kunskapsgymnasiet.
Nu måste jag föna håret, har lite bråttom...


Tidsintällt? Bara för att jag kan!



Tog bara några knas bilder, där bushästarna inte visar uppsina bästa sidor, och jag har så  många många fler. Kanske blir ett inlägg me massor av knas bilder, vad sägsomdet?
Värdelöst inlägg egentligen men ville prova det där med tidinställtinlägg och se om det funkade!

Besökare rullar in!

Ojoj, var många som har fått nys om våran blogg, vilket är jätte kul!

Men iallafall, Jag måste lära mig att säga nej, nu helt plötsligt har jag tre hästar på fredag. Vet inte hur jag ska hinna det, med tanke på att jag slutar tre bussen går 4 över. Och har idrott som sista lektion, men behöver kanske inte vara med efter som jag opereras imorgon.. Annars kommer jag komma ut dit tio över fyra.. Men jag tror jag kan övertala läraren att få gå lite tidigare.
Men i alla fall jag ska rida/fixa med Lukas, Prinsen och wiktor. Vill verkligen rida alla, lukas har inte gått sen i tisdags så just därför. Wiktor för han är en så himla speciell häst och super rolig att rida. Prinsen för ja, han har jag aldrig haft med att göra förut! Men ska väl försöka hinna med två iallafall! har ju prinsen på lördag också så vi får se. Får väl ägna dagen imorgon innan och efter operationen åt att tänka på vilka hästar jag ska ta och göra vad med, (slipper skolan!)


Lukas, 5år, tinker
Wiktor, runt 12-15 kanske, fd. Travare
Prinsen, 10-20år (ingenkoll) fd. Nordsvensk travare

Så alla får en bättre bild om vad det är för hästa jag talar om!

Månritt

Var faktiskt ganska mysigt i stallet, red inte Golden då det var väldigt väldigt halt och han har inga broddar.
Massa där emot skrittade jag ut på barbacka. Månen lyste som bara den, behövde inte ens pannlampa.
Massa tyckte det var mysigt oxå att komma ut, vi var bara ute i 15 min så lyckades komma hem i lagom tid också.

Ja, här e den härliga bilden på Massa jag och min hund Svea. För er som vill veta så är hon lerig i ansiktet för hon ramlade i lera och detta ni ser på bilden hände tidigare under ridturen också och då fick hon en stor bajsfläck på sidan. Ja, inte smartaste hunden ;)
Bjuder på en till charmig bild ;)

trött på skolan, vill hem

Har varit ute och åkt skridskor med skolan nu, två ord "jag ägde", asså verkligen förfan vad jag var bra. vet inte hur jag lärt mej men åka skridskor kunde jag, snurra, ett ben, baklänges kunde till och med hålla på med en boll. var tillbaka till skolan typ halv tolv, åt lunch då och nu har vi hemkunskap, men ingen matlagning utan vi går igenom en ny uppgift som vi ska göra, inte det roligaste menmen. Sen har jag svenska då ska vi fortsätta förbereda oss för nationella. höjer mig btw i fyra ämnen iår, slöjd, matte, engelksa och teknik.  Engelska och teknik är inte helt säkert om jag höjer men ganska stor chans..

Hade vg för ett år sen i engelska, sen sänkte jag mig i våras men nu jävlar ska betygen upp igen!

(jag och wiktor i sommras)

ååh ska operera imorgon :{

 


Vouloir, pouvoir.. fuck this shit

Känner att jag är otaggad på det mesta just nu, ska till stallet efter stallet och har två hästar.
Jag vill att Massa ska vara igångsatt nu ju! Ska bara skritta henne idag antar jag och Golden får jag se... Kanske volten, är inte så taggad på att ge mig ut själv på honom precis.
Får se när jag kommer ut.
Nu ska jag kämpa mig igenom resten av skoldagen.

Fanny och Lukas i somras, saknar...

Frussen tjej

Känner att det vart väldigt updatering från min sida på rad nu, menmen!
Idag är det skriskrodag i skolan, inte alls taggad,usch gillar det inte. Men vi slutar där vid elva och då ska vi tillbaka till skolan och ha lektioner? under alla mina år i brunsskola (9,5år) så har vi ALDRIG behövt åka tillbaka till skolan för att ha lektioner. Sen firar vi heller inte nobeldagen som vi brukar göra, och på lucia ska vi ha lektioner också, och dedär  dagar vi alltid har schemabrytande på, nya rektorn verkar tycka att vi ska plugga hela tiden.

Spännis hästis

Ändrad veckoplanering..

Måndag: Vet faktiskt inte

Tisdag: Stallet rida lukas


Onsdag : träffa yanelle Åka hem till lina och prata lite tror jag det var

Torsdag : operation sen hem och vila

Fredag: stallet rida lukas och pyssla med prinsen

Lördag : stallet rida lukas och prinsen sen träffa jesper

Söndag : stallet rida lukas, sen till gustavsbergsstallet och ha lucia planering..

Alltså lite små ändringar bara, ska hjälpa till med prinsen, en nordsvensk gammal travare (har jag för mig) i stallet, ungefär samma size som lukas, lite mindre dock. På fredag ska jag nog bara pyssla med honom och på lördag ska jag nog rida också..

bild från i mars 2011


Operation om 2dagar

Ja jag fick en fråga av ->Petra<-kolla hennes blogg vettja.. Men iaf så undrade hon varför jag ska opereras, så tänkte ta det i ett lite snabbt inlägg eftersom det kanske är fler som undrar..

Jag har då en bula/knopp/grej/vagel liknade sak på ögonlocket, fast det är dock inte en vagel. Jag stör mig på det för att den är stor så vissa ser den faktiskt.. Men jag märker inte av den alltså känner den och den stör inte mmin syn eller så, men iallafall så vill jag inte ha kva den. Så då ska jag skära bort den. Det är riktigt äckligt faktiskt, jag kommer bli bedövad men inte sövd. Sen kommer doktorn vanda ut och in på mitt ögonlock och börja skära och sånt på insidan av ögonlocket. Alltså kommer jag ha ögat öppet och se att dom håller på, uschusch inte så taggad..

Nu tror jag nog ni fattar jag ska skära bort en bula från ögonlocket helt enkelt!

Första ritten på snöklädda ingarö

Åkte direkt efter skolan till stallet, fick sluta tidigare så han med halv tre bussen.. asnajs! Ut och rida direkt, red på hacket en timme typ. Det var väldigt väldigt hårt i marken och halt på vissaa ställen så tog det lugnt och väldigt jätte lugnt på vissa ställen eftersom han inte har broddar. Men tur så red jag över sommarhagen och några ängar så han ju med lite galopp i allafall. Hästen var pigg och glad idag, men ändå lugnt han drog inget eller så utan han var jätte fin och sammarbetsvillig! jätte kul faktiskt. Men nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar e fett hungrig!

Har också fått gjort ett nationellt prov  i svenska från förra terminen, läsförståelse, alltså 95ornas prov i, för att vi ska få se hur dom ser ut och uppläget och så, soft! Sen förra veckan gjorde vi ett gammalt nationellt hörförstoelse prov i engelskan fick 34 av 39 as stolt faktiskt förväntade mig mycket sämre resultat. Var bland dom med bäst resultat av hela klassen om jag då inte var den me bäst, han inte fråga alla vad dom fick.. Asnajs att jag klarar det, då borde inte våra prov vara så svåra!

Vet ni hur underbart att det var att hämta lukas ihagen och hovskägget var inte alls lerigt eller blött! :D
och nu har han även fått på sig vinter täcket..

Hästens tog som en riktig jävla bergsget och betade idag när jag kom.. men han e söt ändå

Mer saker att göra

Ja nu har jag ännu mer saker i mitt schema, okej kanske inte massor då...
Men ska rida Sigge på lördag, Chatrine hade tydligen problem med ryggen så får se om jag tar honom något mera.
Kommer ha det jobbigt imorgon. Ska ut till stallet imorgon, kommer typ vara ute 5? haha åhh, så ska jag ta hand om 2 hästar oxå.
Kommer typ vara hemma 10? Får se till att vara snabb och kanske inte rida något eller bara lite.
Golden har ju en ovana att alltid vara väääldigt lerig så ja, får se imorn...

En otroligt bra bild på en sittande zebra

Filmmys- BILD OCKSÅ

Jahajaha nu har jag kollat på två filmer, Shes the man och Lovewrecked.. Två filmer med amanda bynes, och i shes the man är Channing Tatum med, så jävla snygg! döör.. Men jag tvättade lite sen bakade chokladbollar sen satt jag mej med mamma och såg Lovewrecked, dn andra såg jag tidigare.. Men jag känner att så mycket godis, bakelser och gud vet vad som jag tjockar i mig blir det väl till att spendera vintern till att vara ute och springa. för att inte väga 80kg lixom.. Tur har jag att snön inte har kommit..

Asså påriktigt vad jag inte orkar mig själv, hade varit och borstat tänderna i rummet bredvid mitt. När jag går in på mitt rum går jag på en tröja och halkar om kull, smäller till knäna nå fruktansvärt och huvet rakt in i skåpskanten. Det gjorde lagom ont ska jag säga kan knappt stödja på ena benet och huvet behöver jag inte ens tala om hur ont det gör. Jag får leva med lidandet..

gjorde nya naglar mycket snyggare i verkligheten väldigt lika dom tidigare naglarna men det är större skillnad i verkligheten..

Irriterad

Försöker faktiskt skriva lite inlägg men blogg.se dampar just nu något.
Uppdatering kommer när blogg.se är normalt igen.

Fager

Kikade runt lite på internet idag och hittade ett nytt ridsportmärke, Fager design.
Var inne på deras sida lite och jag måste säga att deras pannband var riktigt snygga! :)



Källa

Tipp topp, eller?

Mår sådär, mår bra fysiskt men inte psykiskt... Känns just nu som att skolan går åt helvete, känns som att varje gång jag gör något så saknas det alltid någonting för att jag ska bli nöjd med betyget.
Nog om betyg.

Funderar på att försöka dra ut mamma på onsdag så kan hon rida med mig men tvivlar på att hon vill följa med om vi bara ska skritta i mörkret. Får väll fråga i alla fall.
Känner att man borde kanske skriva lite roligare saker än bara vad man gör på dagarna men kommer inte på nått.
Skulle vara kul att få lite tips, men får väll antingen inga så får väll komma på nått själv.
Dep depp depp.

En lite blöt Massa i somras, saknar sommaren :(

3dagar

Har en lektion kvar nu sen slutar jag, slutar tio i fyra.. Har tyska inte taggad vill faktiskt verkligen inte ha det idag. Nu är dt typ 3 dagar kvar till operationen! usch.. Idag har jag inte så mycket planer, kör en wannabee hanna och gör en vecko planering..

Måndag: Vet faktiskt inte

Tisdag: Stallet rida lukas

Onsdag : träffa yanelle

Torsdag : operation sen hem och vila

Fredag: stallet rida lukas

Lördag : stallet rida lukas sen träffa jesper

Söndag : stallet rida lukas, sen till gustavsbergsstallet och ha lucia planering..

min fina kissemisse, Morris <3

Nästa vecka då

Måndag: Inget särskilt faktiskt, typ plugga för svenskaprov och hemkunskapsprov.

Tisdag: Sjung i bandet och plugga, yey plugga e så kul.

Onsdag: Till stallet, rida Massa och Golden :)

Torsdag: Öppet hus på Kunskapsgymnasiet :)

Fredag: Ridning på Gurra, hoppas på att få rida Keepen.

Lördag: Stalleeet, har bara Massa då. Eller ja än så länge har jag bara Massa då :P

Söndag: Inget inplanerat för tillfället...

Har inte superbra koll på veckan så men det blir väll bra ;)

God jul osv

Hoppeti hopp

Väcktes av att ägaren till Sigge ringer mig och frågar om jag vill rida. Självklart ville man de så drog tidigare till stallet än planerat.
Fanny (med Olle) hade jag pratat med på vägen ut och bestämde att vi skulle fota varandra när vi red.
Jag red först och skuttad lite, Sigge jätteglad! Han blev pigg :)

Sen red Fanny och jag fotade, bilderna suger för de blev mörkt :(
Massa skrittade jag ut på me Fanny efteråt. Haha, gick upp till stallet, tog hjälm och träns sen ut till hagen och vissla på hästarna så kom dom i full galopp. Massa blev glad, sprang direkt fram till mig :))
När vi var på väg tillbaka till stallet så kom Massa på att det finns säkert mat i krubban och då blev det fart på henne.
Hon försökte trava hela tiden :P

Sigge har ju tävlat ca 120 så hoppa kan han! Efter första hoppet så sa jag till Fanny att det kändes konstigt, det kändes som att han tvekade/backade lite precis innan hindret. Då förklarade hon att han bara backade av innan hindret, som dom ska göra. Så idag var första gången jag hoppade "på riktigt" haha :)
Vi hoppade inte så högt idag, som högst ca 60 då det var lite blött :(
Jag har då inte så mycket erfaranhet av hoppning och kan inte mäta avstånd så två gånger såg det ut typ såhär haha. Något som behöver tränas på då ;)
Och i slutet såg det ut såhär haha, då blev han riktigt pigg och ville springa fort. Hoppade av lite tidigt och så haha :P

Dagens

Jag började dagen med att åka till lukas, insåg helt plötsligt att jag hade väldigt brottom jag som hade tagit det lugnt hela tiden, så jag red i ungeär 30 minuter, galopperade runt i sommarhagen typ, och tog några små skutt. Det gick toppen, fast han var väldigt trött lillen. Men sen stressade jag verkligen iväg till gustavsberg för mitt möte började klockkan två.

Så när jag kommer dit går jag runt ett tag och inser att ingen annan i usek är där, men så kommer hedda så pratar vi lite och då har alla andra i usek ridit ut? fasten vi hade möte, då blev jag verkligen iriiterad.. Så vi fick vänta till klockan tre då hade alla kommit så var vi med på lucia mötet. Usek ska ha en gymkana men den tänker jag inte vara med på, men så måste jag vara med på lucia tåget, för dom ville ha med mig på nån grej ska rida rossini då.. Har ridit han typ en gång, skrittat 10 minuter så det här ska bli speciellt..


Pepparkaksbygg!

Ååh jag och min mamma fick värsta rycket och har bakat peppar kakor så det ryker om det. Jätte mysigt och kul. Fick massor av pepparkakor, och ett pepparkakshus med hela familjen och alla djur! men ni får mer bilder imorgon och två idag, jag har inprinsipt dekorerat allt, utom lite av det vita på huset! wiee men nu e jag trött!


Himlen kan vänta

Åh, blev nästan gråtfärdig när jag såg denna film.
Agria startdes för 7 år sedan ett projekt där dom gav utdömda hästar en ny chans.
Här är en liten film där man får se lite hur det gått för några av hästarna.



Rääääserponni

Orkar inte ens ge mig in på att skriva om stalltjänsten, mockade inte så många boxar men mina armar dog ändå. Klenis i know, kom inte ihåg att det var så tungt att mocka i torv(?)

Sen vidare till Evlinge och red ut med Åsa (ägaren av stallet) och Tessan som har Golden som jag ridit en gång förut :)
Det var kul men Sigge var verkligen hyper.
Skojar inte, hade en seriös dragkamp med honom typ hela ridturen. Efter det var jag jäkligt trött i armarna.
Dock så med tanke på att han hade en jäkla fart i bakbenen och jag jobbade ihop honom så mycket jag kunde genom att bromsa så gick han jäkligt snyggt i skritten och traven.
I galoppen körde han bara upp huvudet och försökte sticka haha :P
Nästa gång jag rider honom så ska jag testa att dressyra lite :)

Han e riktigt snygg med sin riktigt vita färg och mörkgråa man i alla fall.
Julfotografering med honom oxå kanske? ;)

Lukas ♥

Har varit i stallet nu då som jag sa. Mötte fanny när jag kom dit. Så vi började med att skritta ut en snabbis sen hoppade vi lite på vallen. Gick helt okej faktiskt inte likas bra som vissa gånger, men bättre en dom flesta. Men jag är helnöjd, han försökte verkligen  och hoppade typ i alla lägen så jag e glad ändå! Hoppade verkligen inga höjder som högst 60/80 beroende på hur siffrorna på hinderstöden stämmer... Men skulle chansa på att de låg runt 70, som högst.  Sen pysslade jag lite i stallet och så, nu är jag hemma väntar på att maten ska bli klar är super hungrig men ska kolla klart på en film nu också!

Heldålig blick jag vet!

Hur det kan se ut

Tidsinställt inlägg.

Nu är jag förhoppningsvis ute på Evlinge och är i full gång med allt jag ska göra.
Så bara för att ni ska få lite mer uppdatering så får ni lite fiina bilder på hur det kan se ut när man rider Massa ;)

Kan berätta att Massa var ett litet monster när jag började rida henne. Andra gången jag red henne så såg det ut så här nästan hela ridpasset. Var såå besviken!
Nu är hon mycket bättre men bockar när man galopperar över ängar och sparkar bakut gör hon så ofta hon känner för det ;)

Resultatet

Sa ju igår att jag skulle fixa naglarna, men somnade så han bara fixa 4 men jag har gjort klart dom nu. Sen ska jag till stallet Men ska väl äta frukost nu så skriver sen!

Ni märker nog att naglarna blir längre, det är inte lösnaglar utan jag sätter på tippar bara :)

Sista gången

Sista gången jag tittar på idol för denna omgång.
Nu åkte Moa ut så nu är det inte värt att titta på längre, men det är samtidigt bra för då kommer det förhoppningsvis ut lite låtar från henne snart ;)

Blev ingen galopp baklänges som jag ville :( Vi tittade på en Kyra Kyrklund film som jag redan sett x-antal gånger och sen frissade vi lite på några hästar. Trööök.
Veronica slaggar här ikväll för vi ska ju vara i stallet 8 imorgon... Yey...
Vi ska upp 7 och käka mackor med nutella <333 (feta ja vet haha)
Nu ska vi sova så vi orkar upp imorgon då, tänkte fota lite bilder med mobilen under dagen som jag kan lägga upp sedan. Kommer inte uppdatera här förens imorgon kväll igen.
Stallet hela dagen ju ;)

Fin bild på Korken :D

Jul!

Ååh vad det är julkänsla i mitt rum, rött på sängen, sen fick jag en liten minigran av min moster som jag har ställt upp, med två svampar med en tomta var på, under granen typ. Ååh det blev jätte fint hehe, köpte det idag på brisak.

Men nu ska jag fixa naglarna, men skriver mer sen !

Of we go

Är hemma hos Veronica och tar det lugnt framför tv:n.
Vi ska om ett tag iväg till stallet och rida, vi har teori fast vi ska rida. Tror att vi ska longera varandra :)
Haha, e fett sugen på att galoppera baklänges :D
Nej men det blir säkert kul :)

Svea :D lite blöt och lerig men de e så de ska va när man är i stallet ;)

Fairy




ååh jag pratade med åsa igår lite om hur det var ihagen eftersom flera hästars täcken hade blivit sönderbitna.. Då visade det sig att lukas är Högst i rang, visste att han låg bland de högre men inte högst. Heheh men det är väl för det lilla monster han egentligen är. En sån vändning också när vi flyttade dit med honom då hade han inget att säga till om. Sen efter han stog med lilla gubben ett tag (3årig ponny).. Efter det så ja har han lärt sig att man kan vara högre för att han var så feg..
Så min lilla häst totalt förstör dom andra stackars hästarnas täcken, vilket inte alls i så bra. Men på nått sätt är jag ändå glad att det inte är han som är den där som blir "mobbad".
Men sen brukar det ju inte vara dom yngre som är högst i rang. Men just nu är min häst båge yngst och minst/näst minst i sin hage..

Dagarna i stallet genom mobilen

La in alla bilder och filmer jag hade på mobilen nyss så bjuder på lite bilder :)


Snel hest haha :D

Hunden frös en dag när hon var med i stallet, slutade med att hon fick låna min tröja :)

Massa i sitt fina sidepull :)

Roosa                                                                      Misslyckat försök att fota när jag tömkörde :P

Vill ha till Massa (aaa)                                             Något lerig Lukas haha :)

Fett värt...

Som Fanny skrev så gjorde vi faktiskt en videoblogg, man ser knappt någonting och det blåser så man hör inte alltid vad vi säger.
Om vi rider tillsammans i helgen kanske vi kan göra en duglig videoblogg.
Men jag känner mig snäll idag så ni får videobloggen endå haha :)
Detta var ju första gången Massa blev riden sen hon blev halt. Hon tyckte det var kul att vara ute även fast det var halvt storm :P



Insperation?

Idag försvann min insperation lite, det sög faktiskt. ville blogga men visste verkligen inte om vad! Men jag tog fyra bussen ut till stallet, så skulle jag skritta ut med Hanna. Det var kol svart verkligen, men ändå super mysigt att låta hästare knata på. Red barbacka dock var lukas något pigg! men det gick bra, han ville bara små trava ibland.. Sen gjorde vi en videoblogg också, vet dock inte om den kommer upp, den blev helknasig. Men vi får se med hanna för det är hon som har den på sin mobil! Sen oturligt nog när vi var påväg tillbaka till stallet så började det regna väldigt mycket, men med den skritten hästarna fick så var vi tillbaka snabbt och han inte bli så blöta!

Dom i stallet måste tyckt jag var riktigt söt, jag hade en dunväst, sen över den hade jag en jätte tjock lite förstor tröja.. Jag såg ut som en vandrande igloo, måste sett helknas ut, haha hanna skrattade iallafall. Nya ridstövlarna var på också, underbara dom var riktigt sköna, och jag frös inget! Sen självklart var båda vi och hästarna proppade med reflexer!
Innan turen söthästen :')

Oj oj

Idag låg inte uppdateringen på topp inte, så kör på med ett vanligt tråkigt inlägg ;)
Har engelska nu, eller det slutar nu så det är målstuga på schemat.
Sen är det direkt till stallet och skritta ut med Fanny, vi kanske klämmer in en videoblogg vem vet...
Får skriva mer sen då jag har bråttom till nästa lektion :)

En bild jag tog på Lukas i somras :)

RSS 2.0