Only for you

Skrev inget igår så även fast jag är i ett stort behov av sömn så skriver jag ett kort inlägg.
Skolan var inte så intressant förutom att vi fick reda på att franskagruppen (som jag är med i då) ska åka till Korsika en vecka i juni :D Awesome! Vi ska låna ett hus där i en vecka så de blir grymt!

Åkte till stallet efter skolan och red Massa :)
Hon var pigg som vanligt och var i luften en del men inte så mycket faktiskt.
Arbetade på en 8:a ganska mycket. Både i trav och galopp. Traven gick sådär då jag inte har några bra idvantar utan fick ha mina tumvantar. Haha! I galoppen gick det bättre då hon får ett bättre påskjut och nästan bär sig själv.

Tränade på enkla byten, så bröt av till trav och fattade ny galopp varje gång jag gick över i andra varvet.
Der gick helt okej och jag är nöjd :)
Blir nog ett till dressyrpass imorn och uteritt med Sigge ;)

Franskrike i somras när jag var där :)

A teddy bear

(Skrev det här inlägget igår, men såg idag att jag tydligen inte hade publicerat det..)

Idag började vi dagen med att niorna från Lemshaga (en annan skola) kom till Brunn (min skola) och så skulle vi dansa. Förberedande inför balen, och danskvällen som vi har imorgon.  Det kom en dans instruktör som lärde oss vals, bugg och foxtrott, Man kunde ju lite redan efter som vi övat lite på två idrottlektioner, men visste lärde jag mig lite nya saker. Dock kan jag inte påstå att jag var en speciellt bra dansare, hehe, och så fick jag väldigt ont i ryggen av det.. Sen fortsatte lektionerna från klockan 12 - 14.30 för min sista lektion var inställd jätte skönt.

Åkte till stallet då. Red dressyr tog pelhamet för Lukas har varit lite tjaffsig i munnen, det var så en gång förut då red jag med pelhamet och då blev det bättre så hoppas det funkar nu också. Jag red med två tyglar en i översta ringen och en i understa, jag använde dock inte den undre tygeln så mycket. bara i galoppen typ för att verkligen kunna hålla ihop honom. Passet i helhet gick bra, och jag är helnöjd över min prins. Fast han har fått så himla tjock päls igen så han e ju som en stor björn och svettas väldigt mycket. Men vi ska nog försöka raka honom innan flytten.

Skulle verkligen behöva lite nya bilder.. Även fast han är himla söt på dom gamla bilderna!


Onödig dag

Jag är inte alls taggad på skola imorgon. Helgerna flyger bara förbi särskilt nu när jag fått sova ut både lördag och söndag.
Imorgon är det vanlig skoldag och sen ska jag stanna kvar och öva på en låt med en kompis i klassen.
Jag ska rida Massa tisdag, onsdag och lördag och sen ska jag gå ponnyridning söndag och tjäna pengar.
Fredag så är det tjejmiddag med några kompisar och så ska jag hinna ta Sigge två dagar. Fullspäckad vecka!
Nu ska jag återgå till att inte göra ett skit.
Ha en trevlig söndag!

Hihi, Svea i somras :))

Pulka, solsken och kalla tår

Igår åkte vi somsagt pulka bakom Lukas, han var hur duktig som helst! Han tyckte också att det var kul, så det var skönt att det blev lyckat. Det var jag, patricia, hanna och dessi. Dessi och Hanna ägde dom ramlade aldrig av. Jag satt som ett mongo i pulkan och ramlade omkull tre gånger och Patricia två. Sen kom dessis och patricias kompis och två små barn, barnen fick prova och sitta lite i pulkan och på Lukas.

Sen idag var det helt underbart väder skinande sol och inte för kallt, tyckte jag iallafall tills efter ridturen. Jag red ut med fanny och när jag kom tillbaka så frös jag som fan! Men det var en mysig tur red återvallsrundan, fast Lukas var lite trött sen igår!
SHIT VAD GAMMAL BILD, typ från 2010!?

SHIT VAD GAMMAL BILD, typ från 2010!?

Tonight

Har duschat och fräschat upp mig lite nu, ikväll ska jag träffa mina kompisar och sova över hos en av dom.
Mysigt!
Vi ska väll göra som vi brukar, titta på film, äta choklad och skratta åt blonda kommentarer.
Juste, igår fick jag reda på att vi ska till Italien i sommar :D
Vi har hyrt ett litet hus i en vecka en bit utanför Rom som vi ska bo i.

Två stränder i närheten och en bild av torget, bilder lånade ifrån HÄR.

Vurpor och snö överallt

Så ja, nu är jag hemma efter en dag i stallet. Jag gjorde så att jag red Massa och dom andra tolkade bakom Lukas. Jag åkte bakom honom en gång i alla fall ;)
Lukas var verkligen toppen som tolk häst, han sprang på som om han aldrig gjort annat!
Massa däremot...
Ja vad ska man säga, galen? Inte ens det räcker med att besrkiva hur hon var idag.
I början kunde jag inte galoppera utan att hon sparkade bak ut i varannat språng.
Galopperade jättemycket idag, hängde på Lukas varenda gång han drog men galopperade mycket ut över det oxå.
I slutet orkade hon inte bråka längre så då kunde man öka på galoppen lite oxå och det tyckte Massa var kul!
Vi var ute säkert 1 timme och sen hängde jag på Pia och Majsan till vallen i 20 min och travade och galopperade lite till. Arbetade henne lite mer då och hon blev riktigt fin, särskilt i galoppen :)
Hör och häpna, hon blev faktiskt lite svettig! Haha, det är inte varje dag det händer ;)


mobilblogg

Har försökt att blogga men det går inte att logga in för mig på blogg.se nya design... men igår efter skolan så åkte jag till stan med carro, mickis, joel, kimberly och mathias. det var väl trevligt. vi gjorde inte så mycket typ köpte en glass på donken. sen åkte jag carro mickis och kimberly hem ill carro och bara mös käkade middag och så. sen kom ellen och då sjöng dom singstar jag sjöng inte utan satt bara och lyssnade. Haha det lät helt förjävligt snart ska jag till stallet. pyssla med hästen sen ska jag kolla om det går att åka pulka bakom han :)

Siggepigge

Känns inte som fredag...
Men skönt att få sova lite längre imorn då jag är väldigt väldigt trött och sliten. Haer dock inte sovmorgon, har jag typ aldrig för tillfället :(
Red iaf ut med tre yngre tjejer i stallet idag på Sigge. Vi red Återvallsrundan då man hade sett älg vid kulla.
Usch, älgar är så sjukt läskiga tycker jag! Kan tänka mig att Sigge skulle typ skita på sig om han träffade en älg och det var jag inte så sugen på så fick bli Återvall.
Han var väldigt pigg, som vanligt. Idag var han tydligen på bra humör för det gick att börja galoppera först från start.
Han brukar annars få för sig att han inte vill vara först men sen när man väl galopperar vill han vara först.
Men när jag var först blev han inte lika galen och jag kunde arbeta honom lite mera.
Ganska mysig tur.
Imorn så ska jag rida Massa och åka pulka bakom Lukas :D

Massa i våras :)

Ber om ursäkt

Är ledsen för att bloggningen legat nere. Men jag har varit så himla trött den här veckan. Igår när jag kom hem tittade jag på en film med mamma och sen gick jag och la mig. Tänkte blogga men var så trött så gick och la mig istället.
Var ute på en promenad igår med Sigge och det gick bra :) Han kan ju stanna och så när man är ute och börja bråka. Vill inte gå framåt och så. Men igår så stannade han typ några få gånger och då var det bara att ta lite i grimskaftet så forsatte han framåt.
Svea hängde med på promenaden oxå och hon tyckte det var så himla kul haha. Hon sprang runt och var helnöjd.
I början var hon rädd för pannlampan, smart hund...
Hade lite dötid i stallet i väntan på bussen så snodde Massa en stund och borstade lite på henne, hehe ;)
Idag ska jag iaf ut igen och ha Sigge. Idag vill jag rida men han har inga snösulor så får se hur det går :/

Haha, Svea sommar 2010 :)

Bloggens sämsta uppdatering, check!

Varken jag eller hanna har uppdaterat speciellt bra dom här dagarna, menmen.. I onsdags var jag skit trött så åkte bara direkt hem efter skolan. Sen igår skulle jag  till Lukas var jätte taggat men nej då får jag reda på att vi har brunnsmässan så var tvungen att stanna till klockan 6. Det sög.
På brunnsmässan går vi bara runt och gör ingenting typ, man ska typ visa vad man har gjort, men det är bara föräldrar från typ lågstadiet som kommer.. Det är i vilket fall som helst sämst..
Idag tror jag bara att jag ska hem igen, och sova typ. Sen i helgen har jag Lukas, wihoo taggat till tusen! Ska försöka åka pulka bakom honom också nu i helgen men vet inte ännu det är inget som är bestämt.



Frence

Väntar nu på att franskan ska börja. Efter skolan ska jag ut till stallet och rida Sigge. Ska rida honom idag och imorn.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva faktiskt. Uppdaterade inget igår för det hände inget intressant.
Pluggade lite och tittade på en film.
Får se vad jag gör med Sigge idag men antagligen uteritt. Försöker få tag på Fanny och Fanny för att kolla om dom ska ut men dom svarar inte haha...

Bjuder på en bild på min kompis hund Gismo :)

Ett inlägg som borde kommit upp igår!

Borde egentligen skrivit det här igår  men orkade verkligen inte. Var helt slut igår somnade på skolbion även fast jag hade lite sovmorgon, sen har jag vaknat flera gånger inatt och trott att klockan var 6-7 på morgonen fast den egentligen var 12-4 mitt i natten. Jätte jobbigt..

Men iallafall igår åkte jag ut till stallet, för att ta en tur på den nallebjörnen Lukas har blivit. Shit vad han har fått tjock päls, så vi ska försöka raka honom innan vi flyttar. Men i alla fall så fick vi sluta tidigare från skolan så kom ut till stallet kvart i tre och bestämde mig för att gå ner på vallen och hoppa. Kombinationen som jag hade siste jag hoppade stod kvar sen fixade jag två till hinder så red jag först olika små banor. På 50-70cm kanske. Väldigt kreativa hinder.. vissa bommar var fast frusna under snön och hindeerstöden har försvunnit... Så jag tog tunnor och la brevid varann som ett hinder, och även mellan två koner ställte jag en träbock (?) som jag balanserade en bom på. Gick super bra. Sen i slutet höjda jag upp till kombinationen till 90 och tog en bana på det. Sen så höjda jag kombinationen till ca70 kanske på främre hindret och bakre oxern höjde jag till 110cm. Lukas svävade över, helt otroligt vad han har blivit duktig.
Alltså är det nytt hopp rekord igen! 110cm m Lukas.
tog två språng över det sen var jag klar och tog en lång avskrittning i skogen. Ska ta det lite lugnt med hoppningen nu, han är inte van att hoppas en gång i veckan och inte hoppa högt heller. Så blir nog lite lugnare fram till flytten..

Jag har även fått något bättre sits har jag märkt. Jag kan ta det lugnt och vänta tills Lukas kommer till hindret och tar språnget. Annars har jag haft en tendens till att ofta vara före och slänga mig fram..

Oupsi

Var så sjukt trött igår när jag kom hem. Tittade på en film med familjen och gick och la mig direkt efter det så blev ingen bloggning tyvärr.
Men var iaf i stallet och red Soros igår med Fanny och Olle.
Vi red till sandtaget och där tog vi en galopp och klättrade lite i en backe. Sen tillbaka och klättrade lite i sommarhagen. Tog ganska mycket trav och galopp faktiskt. Soros blev redigt svettig och tyckte det var jättekul.
Nu är jag stalledig i två dagar fast dagen är ju nästan slut så... På torsdag och fredag har jag Sigge och lördag har jag Massa.
Snart åker Jenny desutom till Thailand (lite avis bara hehe) men det roliga är att jag har Massa helt för mig själv i 2 veckor :D Ska se till att lägga upp ett schema under dom två veckorna. Massa ska få arbeta lite då hehe :) Ska även börja hoppa lite smått igen på henne då. Eller ja.. hoppning och hoppning...
Hon tycker det är lite läskigt (i alla fall med bommar) Så blir nog inte så mycket men lite i alla fall :)
Fyller desutom 16 i samma veva som jag har Massa. Så det är mycket att se fram emot nu ;)

Förra våren då jag hade Massa i en vecka :)

Helgen lite snabbt sådär!

I lördags red jag ut Med Patricia. Vi red kulla sen bara fortsatte vi helt spontant hela långrundan, dock stannade vi inte och hoppade eller fikade som vi brukar när vi rider långrunda så det gick snabbara. Sen var det väldigt hårt och halt över allt. Men det var en mysig tur

Sen igår så lånade mickis Lukas och jag red Wiktor så red vi ut, Bea med pelle följde också med. Vi red i typ 2-3 timmar men skrittade i typ 2 timmar och tog det väldigt lugnt. Red upp på fågelvik och hälsade på en kompis. Mysig tur, idag får Lukas vila! Efter stallet igår åkte jag till björknäs på usek möte hemma hos martina, sen hem och tog det lugnt. Klockan halv nio åkte jag och mamma och hämtade min moster, sen åkte vi till stallet och kvällsfodrade.

I´m sorry!

Har helt glömt bort att blogga! Nu har jag även brottom till skolan så bloggar i/efter skolan beror på vad jag hinner!

Picnik

Jag fick ett mejl ifrån picnik om att det ska stänga ner den 19 April nu i år. Fram tills dess så ska man få alla Premium grejer gratis så nu kan du, äve om du inte betalat för det, använda premiumprogramen också.
Jag brukar inte använda picnik men ska väll testa lite nu då och se om det är användbart ;)

Bild jag redigerat i picnik :)

För att komma till Pinick tryck HÄR

Var uppe vid 7 och åkte till stallet 40 min senare. Kom till stallet när dom höll på att släppa ut hästarna. Massa fick stå kvar inne och vi red ut sen när alla hästar var ute i hagen.

Var ute kanske en timme och det var så otroligt härligt väder! Snöade perfekt mycket ute. Dom enda jag träffade var två hundägare. Travade och galopperade ganska mycket. Massa var supenöjd och väldigt väldigt pigg ;)
Hon sparkade lite i galoppen men annars var hon fin.

I skritten körde vi på skänkelvikning över vägen. Eftersträvade en stadig form i alla gångarter. Hon var faktiskt riktigt fin i slutet så jag är supernöjd.
Det var så sjukt mysigt!
Skriver mer om dagen i ett annat inlägg :)

Bilden tagen av Jenny :)

It's working!

Sådär ja, blev tvungen att printscreena bilden för att den inte gick att ladda upp men nu är den på plats ;)
Imorgon blir det upp tidigt, kommer vara i stallet strax efter 8 och ta mig ut med Massa ganska snabbt där efter när det börjar ljusna. Kommer köra mycket trav och galoppintervaller.
Soros ska jag oxå rida, med honom tänkte jag galoppera på någon äng. Lite konditionsträning :)
Nu ska jag sova så jag kommer upp vid 7...

Not working

Försöker ladda upp bilder men det går inte.
Var i stallet men red inte, had hand om Soros så han fick vila idag. Imorgon där emot hade jag tänkt rida. Har Massa och antagligen Soros då oxå ;)
Mer bilder från igår kommer så fort det går att ladda upp bilder igen.

*

Igår så åkte jag till stallet efter skolan. Kollade när hanna och patricia red. Sen följde jag och patricia och dessi med till gustavsberg när Fanny, Hanna, Maja och Bea red. Det gick bra för allihopa, dock han jag inte se så mycket när Bea och Maja red menmen. Man blev galet taggat på att rida iaf när man stog där, speciellt hoppa!

Snart ska jag vidare till stallet och rida med patricia. Sen kanske Beas mamma skulle köra dit transporten så jag kunde försöka träna lite med Lukas. Ska bli intressant och se hur det går!

A M A Z I N G

Fotograf: Lollo

Bloggar imorgon, ska sova, kom nyss hem, är jätte trött!


On tha bus

Nu sitter jag på bussen på väg till stallet. Om ingen e där och ska rida ut så blir det till att hoppa på vallen lite ;) Matteprovet idag gick bra så det var skönt!
Har inget roligt att säga just nu så bjuder på en fin bild ist :)
Skoja bara, går inte att ladda upp en bild, igen...


Flytt på g!

Då var det bestämmt, Lukas flyttar i slutet av februari till ett litet stall i gustavsberg. Stallet består av sex hästar och är 15 minuter i skritt från Gustavsbergstallet ungefär! Lite tråkigt att lämna evlinge, men roligt att prova något nytt! Då man även kan rida i gustavsbergs ridhus!

Bra koll osv

I måndags firade jag och Massa 1 år :D


Fotografer:
Clara
Lollo
Veronica
Jenny

Matte matte matte...

Har pluggat matte ett bra tag nu med lite pauser i mellan åt. När jag kom hem från skolan var jag ute med hunden i ungefär 1 timme. Den rundan jag tog brukar inte ta så lång tid egentligen men det var så sjuukt halt! Gick en bit i början i skogen och det var is över hela stigen och på kanterna var det snö som var minst lika hal att gå på. Upp och nerförs backarna var inte så roliga....
Var nära på att ramla ett antal gånger. Vill ha vår!
Imorgon har jag matteprov så det är därför jag pluggar massor nu. Ska plugga lite till innan jag går och lägger mig.
Imorgon är det full rulle. Direkt efter skolan ska jag ut till stallet och hinna rida Sigge och gärna hinna fixa allt i stallet innan vi åker till Gurra.
Men det ska bli kul! :D

Såhär såg det ut förra året på hundpromenaderna haha...

Pass 2 för dagen

Red ju också Wiktor idag, väljer att ta det i ett enskilt inlägg då Lukas inlägg blev så himla lågnt.

Red ju ut med Hanna som hon redan sagt, började i sommarhagen ock klättrade några gånger för en liten backe. Sen fortsatte vi till återvalls rundan! Wiktor skötte sig super och var lyhörd och lyssnade på mig. Helt kontrollerbar heltenkelt om man jämnför med hur det brukar kunna bli på uteritter med honom. Han bara springer på och ryttaren inte har så mycket att säga till om. Eller att han flyger om kring på bakbenen. Men nu jobbade han på bra och lyssnade på mig. Hade väl lite bråttom då och då. Men det kan man inte klaga på!

Har inte någon häst förens på söndag nu, då ska jag rida Wiktor och mickis ska följa med och rida Lukas. Ska bli super kul, sen ska jag ju till gurra och kolla när dom andra rider på fredag men det är inte samma grej!

Sånt man aldrig trodde skulle hända!

Fick sluta tidigare i skolan idag för att sista lektionen var inställd, superskönt!
så kom till stallet 10 över två. Då gick jag och hämtade Lukas och red ner på vallen. Underlaget var ganska bra så bestämde mig för att hoppa och det gjorde jag rätt i! Himel vad det gick bra!
Det är helt sjukt, när jag började träna hoppning med honom för 1-2 år sen gick han inte i närheten av en bom, sen gick han över dom men tvärvägrade på 30cm. Efter lite övning gick han över hindrena men rev om det var över 20 cm, tvärnitade innan och/eller efter hindret.

Men nu på hösten har han utvecklats så sjukt mycket. Tyckte han var super duktig som hoppade 70, och tro det eller ej så gled vi över 105-110 cm ungefär 105 skulle jag chansa på! Det var en så otrolig känsla jag har ju hoppat högre förut, men just på lukas! Jag kan säga när jag flög över det första gången så spelades lixom hela våran "hopp historia" upp i mina ögon nästan.

Sen skötte han sig till 1000 också, han körde rena byten och kickade/bockade/sparkade inte någon gång. Han rev en gång och då ver det mitt fel. Jag tänkte stanna honom innan hindret för tyckte vi låg fel, men han tog det bara som att jag tvekade, och då lägger han alltid in ett extra språng, så han kom alldelles förnära, den var på 80/90cm. Filmade lite själv, med mobilen men vet inte hur jag får över filmerna från mobilen till datorn men ska försöka lösa det!

90cm hinder typ..

Skutt skutt

Har varit hemma ett tag och tagit det lugnt och ätit. Var i stallet tidigare och red Massa. Intressant ridpass...
Jag red ut i mörkret med Fanny på Wiktor. Massa var hur cool som helst i början och bara lunkade på.
Sen skulle vi stanna en liten stund och klättra i sommarhagen.
Följer först efter Fanny men väljder sedan att ta en annan backe. Varav Massa sparkar bakut mitt i backen och allmänt knasar. Hon hinner sparka bakut en gång till innan vi fortsätter och rider Återvallsrundan.
När vi skulle galoppera så galopperade jag först då om hon är på bock-humör så är dte inte kul att galoppera längst bak.
Aja höll mig kvar i galoppfattningen trots lite sparkar/bockningar.
Sen sista galoppen så var Fanny först och orkade inte krångla och byta plats och så så galopperade bakom.
Haha, Massa hade lugnat ner sig så hon började galoppera normalt utan sparkar.
Men sen körde hon en liten spark, två galoppsprång och spark igen. Och så fortsatte det haha.
Knashäst ;)
Nu ska jag plugga lite kort innan jag går och lägger mig :)

Haha, ja så ser de ut när hon sparkar ;)

Lukas familj är hittat!

Uppdateringen har verkligen inte legat på topp från min sida, hoppsan!

Juste jag har fått kontakt med ägaren till Lukas mamma! Super kul att få höra lite om henne, har även fått bilder på på henne och en bild på hans pappa!

Men idag var det ju stallet för min del, red först ut med therese på olle och jag hade wiktor. Vi var ute i ungefär 1,5 timme eller så, red karby sen återvallsrundan skrittade och travade bara. Gick super bra, wiktor skötte sig otroligt bra!

Sen så var det dags för svarta faran (Lukas nya namn). Fick först brodda eftersom han var ny skodd så broddarna var borta. Sen var det ut och iväg, satan var pigg och glad lukas var för att få komma ut. Red runt i sommarhagen eftersom det var kolsvart typ, och lukas var så nervös. Om det skvätte snö när han sprang höll han på att svimma. Grässtrån gropar i marken, stenar, träd ALLT helt enkelt. var han rädd för, så han skygga hela tiden. Bockade sprakade bara lelvde livet lixom och hade jätte kul! Jag stog bara upp och bromsade när det behövdes och lät han göra jobbet. Var ute i 40-50minuter och galopperade inte så mycket. Men när jag kom tillbaka till stallet så var han helt sjöblöt, aldrig sett honom så svettig stackarn, men han verkade super nöjd ändå!

Hans mustach är påväg tillbaka nu sakta men säkert :')



Secret

Ni kommer ihåg att jag förut skrev om en plan jag hade förut well well, allting löste sig till det bättre. Så på fredag åker jag till Gustavsberg med Massa :D Vi ska ta ett dressyrpass i ridhuset där. Ska bli superkul! Massa kommer säkert vara lite spänd i början men jag tror det kommer bli bra. Är jättetaggad! Imorgon ska jag ut och rida Massa också. Desutom nu så sitter alla skorna fast på Massa igen så nu kan vi rida normalt igen ;) Har ju bara kunnat skritta och trava lördag och söndag för att en sko suttit löst. Men blir nog en uteritt imorn och lite lätt dressyrarbete samtidigt :)

In school

Sitter på syslöjden och tar det lite lugnt, vi började halv 9 och ska ha slöjd fram till klockan 2 och sen har vi musik i en timme innan vi slutar. Ganska soft ;)
Nu ska jag sy klart här, skriver mer ikväll. Ska antagligen ut och åka pulka me hunden :)


Yeeeey!

Grattis till Roffe som precis vann Jerringpriset :D


Bild jag tog på Roffe på Globen Horse show 2010 :)

Nu ska vi se

Har försökt blogga ifrån mobilen förut men har inte kunnat ladda upp bilder. Nu har dom uppdaterat bloggappen så ska testa nu om det går att ladda upp en bild ;)


Baka baka liten kaka

Började dagen med att gå upp ur sängen 20 minuter innan jag skulle gå till skolan, jag brukar gå upp en-en och en halv timme innan. Men kände ingen stress, har varit så hela dagen helt stress fritt jätte skönt. När skolan var slut åkte jag till stallet och bara tog det lugnt, pratade med hovlsagaren så Lukas blir skodd imorgon, super skönt!
Kom hem och bakade schokladbollar, det var asgott!
Sitter och käkar dom och chillar framför tvn!

Woop woop

Har en plan just nu som jag försöker få att gå ihop. I så fall smäller det på fredag, hehe. Hoppas verkligen det funkar för det skulle vara så kul!

Jag och Sigge i höstas, måste träna på att ge mer eftergift och få ett mer jämnt tempo när jag hoppar honom :)

Rida, äta och en jävla massa bowlingklot överallt

Red ju somsagt idag. Det var verkligen super kul. Jag kan egentligen inte påstå att passet gick bra, men inte heller dåligt. varannat galoppsprång var ju upp i luften med hovarna hit och dit, medans andra gick han fint i! Sen ibörjan så studsade ha lite med frambenen typ. Sekunden efter var han skit fin, det var verkligen till och från men är super nöjd. Red över bommarna också och det gick bra!

När jag kom hem så åt vi en super god middag nått kött och potatis!
Senare på kvällen så skulle vi åka och bowla, haha jag sög.. blev bättre mot slutet menmen. Det var min familj plus linneas pojkvän. sen min moster och henns barn(mina kusiner) plus sara och sara deras flickvänner. Men mysig kväll blev det väl!

en bild jag tog efterpasset när jag snodde kameran en stund (a) han ser ut som e stor låda för att han har fleece täcket över sadeln :')

Häftigt!

Satt och garvade en del när jag såg det här. Underbart!
Visste nu att hästen, Pokerjoe, fick en breyer modell uppgjord efter sig.

Överskattat

En bild från idag. Gick helt okej men red inte så seriöst. Hon gillar inte bommar så i början av ridpasset ledde jag runt henne på banan. Över bommar och sånt. Efter en stund var hon lugn och gick snällt över bommarna.
Körde lite volter i trav och sen kände jag mig nöjd. Stog still en del och babblade med Fanny och Fanny. Måste komma på nya namn till dom... Blir så jäkla förvirrande när dom har samma namn ;)
Jag orkade inte sätta på mig några vettiga ridkläder, kanske syns på bilderna haha. Desutom så glömde jag att sätta på mig dom där snörerna man har under fötterna för att täckbyxor inte ska åka upp så på alla bilder ser man väldigt fint min byxor under ;)
Aja, inget att göra åt det nu. Får vara lite mer nogrann nästa gång bara :)

Jag står inte ut längre..

Jag står inte ut med att inte rida på min fina prins, och inte heller bara se honom stå i den där lilla hagen med massor av överskottsenergi och inget att göra. Så ska ta ett pass på volten idag, tänkte lägga fram lite bommar och göra olika övningar. Hanna tar me sin kamera så det blir lite bilder, kanske filmer, vem vet? Är sjukt taggad sitter här hemma och bara är super glad för jag ska rida, speciellt när jag vet att Lukas kommer bli minst lika glad. Sen det bästa är att hovslagaren troligen ska komma imorgon, så då får lukas nysko så vi kan rida seriös igen, inte helt fel!

Men ska gå ner och käka frukost nu sen glida mot stallet, wihoo!

sist vi red! kan bara tänka mig hur superpigg han kommer vara när vi väl kan rida på något annat ställe än på volten!

Vissel vissel

Klockan är 20 över 11 och nu kom jag på att jag inte bloggat idag haha ;)
Red Massa idag och Lollo fotade. Gick bra faktiskt :) Ingen galopp dock då hennes ena sko sitter löst.
Nu håller jag på att rensa bland alla bilder, igen. Haha, jag är ett kontrollfreak med mina bilder. Allt ska vara superorganiserat. Mitt Iphoto får inte bli fullt så håller desutom på att ta bort massor med bilder.
Det blir nog bra :)
Imorn blir det nog ett barbackapass på Massa på volten. Sigge blir det bara mys med.
Nu ska jag fortsätta rensa ;)

You light up my world

Idag när jag kom till stallet blev jag jätte glad över att träffa Lukas. Det känns som om det  ar super länge sen jag var i stallet och träffade han, men var ju faktiskt där i torsdags. Har saknat han! Men först stog vi i hagen och mös en bra stund direkt när jag kom till stallet, sen tog jag in honom och mös ännu mer och borstade och flätade manen. Fixade med maten och det sen åkte jag vidare.

Åkte till nacka med David på en snabb fixa, det var trevligt!

Underbar kväll♥


klockan är 3 jag vill sova !

Our voices

Sådär jag, nu är jag hemma från skolan, äntligen fredag haha :)
Tänkte baka men orkar inte, ska ta något att äta istället och sen titta på Heartland.
Har inget speciellt att berätta så. Men vi håller på att prata mycket i skolan om Nationella. Blir ju lite nervös när alla gör det till en så stor grej men det borde inte vara någon fara.
Vi har Biologi i No:n vilket är skönt. Var väldigt nervös över att det skulle bli kemi. Då hade jag avlidit!
Svenskan och Engelskan är det inget direkt plugg till.
Matten är det jag är mest nervös över då jag tycker det är så mycket olika sätt att räkna ut olika tal på och då glömmer jag lätt bort hur jag ska räkna ut ett visst tal.
Förvirrande...


Yo brotha!

sitter i skolan nu, hade so till 9.30 till nu alltså 11.50. nu har jag tyska.. Sen har jag håltimme från 12.40 till 14.10 hahah fredagr e så jävla värd dag, fast nee.. dock skulle jag ha träslöjd innan tyskan men den var inställd. Men andra håltimmen har jag alltid..  Sen sen 14.10 har jag idrott och slutar 15.00. Då ska jag åka iväg och möta upp en person. Sen ska jag hem till yanelle. Vi har ett förtidigt födelsedagsfirande för henne! Sen ska jag typ ta tolv bussen till Emma och va med lite people där, asskön kväll tror jag det blir!

gammal bild!

Nailstudio again

edit från hannas inlägg heheh rätt ska va rätt mellan 4 och 5 går dom faktiskt in (a)

MEn var istallet en snabbis idag, slutad tidigare idag för jag bara hade två lektioner, jätte skönt! Kom dit i ösregnet/snöovädret (det regnade och snöade sammtidigt liksom) tog in lukas nästan direkt, jag vet mycket väl att han hatar regn. Så när han ändå står ensam i hagen i ösregn och inget att göra, så står han hellre ensam inne i stallet och tuggar på lite hö. Så där fick han stå, täcket hade inte hunnit bli blött igenom som tur va. Fixade med mat och så, sen åkte jag till mölnvik med pappa köpte lite nagel saker.

Kom hem duschade och nu har jag gjort naglar :) blåa och svarta blev dom, sämst bild jag vet!

Dark outside

Sittter i sängen och fryser faktiskt lite men är för lat för att hämta en tröja...
Vanlig skoldag idag men som tur var fick vi sluta lite tidigare så hann med en tidigare buss till stallet. Var ute vid 3 och fixade allting. Hade varit trevligt att rida då men det var snöstorm typ och hästen är inte alltid så positiv till att komma in från hagen.
Sen kom Patricia ut och skulle rida Wiktor och då tog jag in Soros, klockan var då 4 och hästarna stog redan vid grinden och ville in. (Dom släpps in 5)
Så då ville allt Soros in. Vi red Karbyrundan, skrittade mest men mjukare och inte lika halt på vägarna så vi kunde trava lite mern än vad jag och Fanny (som har Olle) kunde igår.
Soros var pigg och positiv som vanligt. Ganska mysigt faktiskt. Tog mig desutom friheten till att sno Fannys pannlampa (aa).
Nu ska jag titta lite på Heartland innan jag går och lägger mig :)

Börjar närma sig 1 års dagen med Massa :))

Faaast

Blir ett snabbt inlägg här, måste sova!
Åkte till stallet efter skolan och fixade allting och Wiktor och sen red jag ut med Fanny på Olle.
Eftersom att det var mörkt och halt och stenhårt på marken så blev det typ bara skritt.
Vi travade typ 3 gånger, ungefär 20 m per gång. Inte kul med dåligt underlag :/
Jobbade honom lite och han var mysig, i slutet så gick han lång och låg och verkade supernöjd :)
Imorgon blir det stallet och rida Soros. Får se om jag rider ut eller rider på banan.

Märkte nu att jag har sjukt ont i min tumme. Håller desutom på att få en infektion i en tå. Good job...

Wiktor i höstas :)

Lek inte med elden, det blir fula sår

Idag så var jag i skolan, det första jag gjorde efter jag slutat skolan vara att bränna mig på tummen, otroligt klantigt gjort.
Sen så åkte jag med Mickis ut till henne. Vi gick med Simon hem till honom, och satan vad lågnt det var, stackarn som måste gå den biten varje dag, typ 45 minuter till bussen... Var där ett litet tag sen så fick vi skjuts av hans pappa tillbaka till mickis. Chillade där en stund, sen kom min mamma och hämtade mig. Hon överraskade mig med en choklad tomte, den låg nerbäddad i min säng när jag kom upp, gott!


Tatoo

Jag har funderat på det ett tag nu, och jag vill verkligen tatuera mig men vet inte hur. Ville ju pierca tungan för nått år sen, eller ja det vill jag fortfarande men är lixom inte helt 100 därför har det aldrig blivit av. Jag får pierca tungan och/eller navlen och tatuera mig om jag gör något fint, det sa mamma förut iallafall så det är väl nått man får tänka på. Vill ha nått litet som symboliserar något!

Men iallafall så var det ju skola idag, usch och fy. Skit jobbigt kunde inte fokusera mig på någonting, och var super trött. Sen åkte jag till stallet och red ut på wiktor. Han var en stjärna idag, super fin lite tittig ibland men höll fötterna på marken. Han varmen studsa, skutta, stegra eller sparka vilket verkar vara något han är bra på. Men idag så är jag stolt över honom. Sen så pussade jag lite på min Lukas som fortfarande e skolös.. Stackarn han har det jätte tråkigt nu för tiden, han står ensam i en liten hage och blir inte riden. Ska dit på torsdag igen, får se vad som händer då om det bara blir massor av gos då med..

en bild från samma pass som den hanna la upp i tidigare inlägg!

Scones

Första skoldagen avklarad, var ganska lugnt. Har redan börjat prata om nationella proven. Sådär taggad...
Men det blir nog bra. Är inte så orolig över engelska och svenska nationella men franska, No, och matten är lite klurigare...
Men orkar inte oroa mig över det nu.

När jag kom hem åt jag scones som min syster bakat, jättegott! Sen tog jag dte lugnt ett tag innan jag gick ut med hunden. Nu känner jag mig ganska dålig faktiskt... känner mig nästan sjuk. Men det har jag verkligen inte tid med! Ska ju ut till stallet imorn...
SKa gå och lägga mig tidigt ikväll så mår jag förhoppningsvis bättre imorn.

Fanny och Wiktor i somras :)

2h utvilad, efter natten!

Hade som vanligt otroligt svårt att somna inatt, fast somnade halv 5. Mycket tidigare än vad jag gjort dom två senaste veckorna. Har liksom sovit nästan två timmar varje natt, uschusch. Mycke riktigt så blev det två timmar idag också, vaknade halv 7 då mamma kom in och kollade så att jag inte hade glömt att jag skulle till skolan. Har sovmorgon idag och det brukar aldrig vara något problem för mig att somna om då, självklart så var jag klarvaken direkt.. Menmen känner mig lite utvilad just nu iallafall, ska börja gå ner mot skolan om 1,5 timme. vet inte vad jag ska hitta på under den tiden. Fryser gör jag också, det är verkligen kallt, tycker inte om vintern det är en sak som är säker, alltså verkligen verkligen verkligen inte!

Men nu ska jag väl fortsätta fixa iordnong mig, platta håret, sminka mig, välja kläder, mata kaninerna och så vidare, ja ni fattar!

Så kan det se ut på våra ridapass :')

Har bytt inriktning med Lukas, till akrobatik.. Just nu håller jag på att lära honom att gå på frambenen!
Eller han går inder artistnamnet flying ninja!





Somnar utan leende på läpparna inatt.

Kommer helt klart inte somna med ett leende på läpparna inatt, för imorgon är det skola, usch fyfan renutsagt!

Var i stallet idag då, tog det bara lungt. Red först ut en snabbis på wiktor han bråkade lite ibland men nör jag visade att jag varken tänkte ramla av eller ge upp så blev han super fin och verkligen tog det lugnt. Kändes som han hann tänka igenom varje steg han tog (han brukar stressa fram) han var mjuk och avslappnad. Blev svettig också, det var ett tag sen jag märkte att han var svettig så jag antar att han fick arbeta igenom nu. Men sen red jag tillbaka till stallet och skrittade på vägen bakom stallet så han blev ordentligt avskrittad och svetten han torka.

Sen hämtade jag Lukas, han tycker verkligen att det är tråkigt att stå själv och han gör inte av med någon energi alls, han står ju bara still vid grinden.. Så han var super pigg och trippade omkring, men hovslagaren har ju självklart fortfarande inte varit där så gick ner till gräsplanen brevid volten och lät han röra på sig och gav honom lite uppgifter så han hade något att tänka på! Gå, stanna, baka, sidan osv ja ni vet! Han var super duktig jätte fokuserad, kunde stå utan att äta gräs (något som aldrig händer) så idag var en bra dag! Ett bra avslut på lovet helt enkelt. Gav även lite tips till två tjejer som var nere med sina bråkiga medryttar ponnysar dom verkade uppskatta det.

Ska till stallet imorgon igen, har både Wiktor och Lukas då. Skulle egentligen ha Wiktor på onsdag också, men jag känner att jag hinner inte ha hästar varje dag, så Hanna fick ta honom!

Vet inte om jag ska skratta eller gråta

Är så sjukt otaggad på skola och det är ju nu man ska satsa med nationella prov osv.
Har hittat ett gymnasium jag vill gå men kan ju vara bra att ha flera alternativ. Lite surt om man söker till bara ett gymnasium och inte kommer in...
Idag och imorn är jag hästlös, på onsdag har jag Wiktor. Det ska bli intressant för jag har aldrig ridit han ;)
Torsdag har jag Soros och på lördag och söndag har jag Massa.
Sigge ska jag också ta någon dag men har inte pratat med Chatrine än.
Idag ska jag ta det lugnt men ska hinna städa mitt rum också.

Tredje gången jag red Massa. Bilden tagen av Clara :)

Lovets sista dag!

Idag är det sista dagen på lovet, alltså börjar skolan imorgon. Är inte så sugen på det, skulle helt klart vilja ha lova några veckor till. Nu börjar ju nationella och välja gymnasium och det, har absolut ingen aning om vad jag ska välja..
Men idag så ska jag till stallet standard har wiktor och lukas. Wiktor blir det nog en lugn uteritt på eller så. Dock ska Lukas få vila nu idag, kanske imorgon också om han inte hinnar bli skodd förståss.  För för varje gång vi rider på volten måste man betala 50kr så det börjar bli lite dyrt om jag ska rida där igen..

My angel ♥


Fyra frammåt springande hovar, och ändrade planer!

Hanna hade tydligen redan lagt upp bilder på mig.. så egentligen inte så mycket för mig att visa då..

Hade ju planerat att longera idag igen, men var jätte ridsugen. Så jag tänkte att jag bara skulle skritta fram honom på ryggen. Därav att jag rider utan stigbyglar, dom lämnade jag kvar uppe i stallet! Men sen så var han super fin och samarbetsvillgig, dock var han väldigt pigg! så i början i galoppen bockade han lite och sparkade bakut, men det är liksom standard för Lukas, speciellt på volten då han tycker det är lite jobbigt att gå där. Men han skötte sig super.

Sen har Lukas blivit utskickad från sin hage. Ingen vill ha honom i sin hage pga att han sparkas och bits, speciellt nu för att han har bitit sönder någras täcken. Men jag menar vad ska jag göra åt det, vad kan vem som helst göra åt det? Han är högst i rang i valack hagen som jag förstår det, och det är bara vid lunchen han bråkar. Menmen, nu har dom tydligen flyttat ut Lukas till lilla rasthagen och får stå där helt själv. Varken jag eller Lina hade något att säga till om. Lina visste inte ens om det. Är inte direkt helnöjd med det, jag vill inte att Lukas ska stå själv och det vill nog inte han heller, han tycker det är super tråkigt..

Bjuder väl på den här bilden, eftersom hanna gjorde det åt mig. Men nästa gång hoppas jag att jag hinner vara föra med bilder på mej..

Ninja

Lukas är en ninja-häst



Men han kan vara dressyrhäst oxå

Today


Två bilder från idag. Gick inte särskilt bra med varken Massa eller Sigge. Hade jag varit smart hade jag ridit Sigge först med alla andra då han inte känner sig ensam och bråkar inte. Massa borde jag ridit när jag var själv på volten då hon blev ganska stressad av alla hästar.
Kameran strejkade lite (okej inställningarna var väll inte riktigt top notch om man säger så) Kollade inte igenom dom så noga så ja...
Sigge var pain in the ass och Massa vägrade samarbeta. För att sedan göra det ännu värre så blev hon skrämd av Olle i början av ridpasset då han var väldigt taggad och typ rusade i full galopp mot Massa.
Efter det var hon typ rädd för Olle. Hon lugnade sig efter en stund men höll på att fjanta sig ett bra tag.
Såhär såg det ut när hon blev rädd. Man kände verkligen hur baken åkte in under henne och hon typ försökte kasta sig framåt. Smart häst...

Wow!

Hittade en så otroligt bra text som alla bör läsa!

http://newsmill.se/artikel/2011/12/28/hat-mot-djurpl-gare-ger-oss-inte-b-ttre-djurskydd

Too bad

Blev riktigt dålig uppdatering igår då jag direkt efter att vi kom hem från mormor så åkte jag hem till en kompis. Vi var några stycken som umgicks ett tag och några som sov över.
Imorse åkte jag hem och har typ chillat hela dagen. Tittat på Heartland och ätit typ :P
Men det är skönt! Har haft mycket att göra dom senaste dagarna så skönt med en "ledig" dag. Imorgon är det bara att ta nya tag för då har jag både Sigge och Massa.
Tyvärr var vi tvungna att skjuta upp fotograferingen med min kompis till nästa helg men min syster var så snäll och ställer upp imorgon så det blir förhoppningsvis både foton och film ;)
Nu ska jag fortsätta att titta på Heartland ;D


Introt på Heartland, sämst kvalité men w/e...

Longering!

Longerade igen då, ska göra det imorgon också fast tänkte lägga fram lite bommar då. Ifall det går lika bra som det gjort idag och igår. Doch e han lite trög i gallopen och i fattningarna, men det är väldigt jobbigt och tungt att gå på våran volt.

kommer troligten film imorgon också !!

Min bästa!

Lukas var verkligen otroligt duktig idag, han förstod nästan direkt vad han skulle göra. Kul tyckte båda han och jag att det var. Han hade bara problem e vänster varv att fatta vänster galopp, han tog höger hela tiden  och då orkar inte inte hålla galoppen så han körde rakt fram och jag åkte efter och försökte stanna honom. Men då såg man på honom hur glad han var. Blev dock inte mycket till film :/ men bjuder på det jag har och försöker igen i helgen !

Sunny

Sitter hemma hos mormor och väntar på maten. Vi är här och ska äta lite julmat.
Är ganska hungrig så ska bli gott med lite mat ;)
Red med mamma idag och det gick bra . Dock var marken antingen jättehalkig eller stenhård. Så det blev bara skritt och trav men Massa var superfin endå :)


13 dag jul

HejsanHejsan, gick upp kvart i nio idag för att jag tänkte åka til hööks innan stallet. Var jätte jobbigt att gå upp då jag inte somnade förens två men vaknade hela tiden sov inte mer än tio minuter knappt. Somnade inte ordentligen förens klockan 7 imorse. Men jag kämpade mig upp iallafall. Men sen frågar mamma om jag har kollat så att hööks verkligen är öppet eftersom det tydligen är röddag idag. Öppet var det, men det öppnar inte förens vid elva.. Suck o pust!

Menmen, dock är det helt underbart väder idag, jag ser bara hur solen skiner. Perfekt ridväder att fota i. Men fortfarande ingen ridning för min del, håller mig till longeringen, hoppas bara att det inte är alldeles fryst och hårt i marken, det skulle vara synd.

Sötbild (y)

Jag kan inte sova..

Sitter i sängen, och kan inte sova.. igen..
Och tänkte gå upp ganska tidigt imorgon och åka till stallet och filma lite. Tänkte ta ner lukas till vallen och longera lite, det borde vara ganska mjukt där nu så det gör nog inget om han har en tappsko. Första gången han longeras seriöst kommer det bli, om allt går enligt planerna dåra.
Har försökt det en gång tidigare för mer en ett år sen. Han hade tappat sko så skulle kolla om han var ömfotad eller så. Han förstod ingen ting gick bara brevid mig hela tiden. Och efter 5minuter var hästen lös och sparkade och bockade i varannat galoppsprång, fyra varv på vallen (som ett litet ridhus) sen drog han iväg mot stallet. Dock stannade han en bit innan när han såg mig ropade jag lukas, var skit sur som tänkte att han bara skulle skrittas lite, och då kom han gåendes tillbaka. Så gick lite med honom och valde att avsluta.
Därför ska det bli intressant och se hur det går imorgon eftersom han nu har vilat en vecka också. Men kul kommer det nog bli!

Snow

2 bilder från idag :)

Happy

Idag då, har varit och fotat min kompis Lollo hennes blogg hittar ni HÄR.
Det började snöa och bilderna blev hur bra som helst! Vill också ha en riktigt grym kamera....
Hon lovade att skicka över några bilder som jag kan lägga upp här så dom kommer ;)

Jag ser verkligen fram emot imorn, ska ju rida ut med mamma och det ska bli riktigt kul :)
Hade tänkt att vi ska rida Återvallsrundan, den är ganska mysig.
Nu ska jag fortsätta titta på Heartland ;)

Jag och min gamla medryttarhäst Pepino. Bilden tagen av Lollo :)

Film♥


Wiktor igår 29dec

Igår precis när jag skulle åka till stallet runt 2 så smsade charlotte och frågade om jag kunde ta wiktor för hon verkligen inte han åka till stallet. Så Jag och Hanna red till sandateg wiktor skötte sig bra han var bara lite pigg! Men sen påvägen tillbaka till stallet från sandtaget  då vi skulle gå över stora vägen, det kommer massor av bilar och en buss. Då börjar wiktor stegra och slänga sig i stegringerna ut i vägen och åt sidor och grejer. Men sen gick det bra och vi kom över vägen.

När jag kom tillbaka till stallet så såg jag att han hade tappat en sko. Då har hovslagarn varit där och skott på den idag, och jag pratade med honom innan nyår och Lina igår om att lukas behövdes sko. Men är fortfarande sko lös... Blir så irriterad.

Wiktor i sommras. Jag och patricia har honom i två veckor från och med söndag! inte mycket häst vila för mig, har ju Lukas också!

Godmorgon!

Känns helt fel att säga det, klockan är tre och jag vaknade nyss. Har aldrig sovit såhär länge i hela mitt liv! Jag brukar vakna tidigt, när jag sska till skolan vaknar jag runt 4-5 och nu på lovet har jag vaknat runt 8-9 varje dag. Men oftast brukar jag förstås somna om, men det är inte alltid det går. Jag var vaken till 5 inatt, kunde inte sova så tänkte klippa ihop en film om Lukas, får se hur det blir med det, jag har ju inte så mycket filmer på honom bara bilder och jag vill inte göra en 5minuters film med bara bilder liksom..

Det snöar tydlingen jätte mycket ute, vad vet jag jag ser inte ut har ju rullgardinerna nerdragna. Men jag gillar inte alls snö, men hellre det en regna hela tiden typ.. Idag har jag inga planer Det har ju redan börjad mörkna liksom! mys dag hemma för min del typ!

Late

Jag skriver typ alltid på kvällarna, har jag kommit på.
Gick upp i morse och åkte sen till stallet med hunden. Red ut med Fanny och Wiktor till sandtaget på Massa.
Vi red där i ungefär en kvart. Skrittklättrade lite, eller jaa... Försökte skrittklättra, Massa hade bara galopp i tankarna så blev väll nån blandning mellan skritt och galopp haha.
Men det gick bra och så. Blev dock mörkt när vi var ute så skrittade nästan hela vägen hem.
Imorgon ska jag med en kompis och fota när hon rider sin medryttarponny. Ska använda hennes prokamera :))
Det ska bli kul! Började igår titta på Heartland och har redan sett klart säsong 1. Beroendeframkallande...
Nu ska jag försöka sova. More update in the morning.

Jag och Massa i sandtaget i somras. Synd att fokusen ligger fel :/

Come to mama!

Läste på en annan blogg om att Gina Tricot ska släppa en ridkollektion under grand prix. Och gissa vem som kommer hänga på låset med att beställa? Hehe, hittade en väldigt väldigt snygg tjocktröja jag måååste ha ;)

Komsi komsi!
Länk till sidan med alla produkter, produkterna säljs mellan 9/2-12/2 2012. Väldigt kort tid man har att köpa men jag ska vara snabb och beställa första dagen de kommer ut ;D

Tidsinställt bild inlägg!

Tänke bjuda på några bilder från the studio!


Ändrade planer!

Ändrade planer! stannar hemma ett tag till kollar film och bara myser, känner mig skit seg och har sovit dåligt inatt! Så koller en halv eller hel film sn åker jag till stallet. Får se om det blir någon mysig liten skritt tur på prinsen då eller om vädret inte tillåter. Det återstår att se helt enkelt.

Lånade en bild av evlinges sida på Prinsen, Hanna som har fotat den!

Sista dagen..

Idag är sista dagen jag har prinsen.. ville egentligen ta en ridtur då, men det beror på om det fortfarande regnar. Har Lukas också men han har fortfarande tappsko. Imorgon tar Lina Lukas så jag får en hästfri dag, det förtjänar jag skönt med lite vila. Nu verkar det i och för sig vara uppehåll från regnet, hoppas det håller i sig.
Men jag skriver mer senare, måste börja rör mig mot stallet!

Heartland

För alla er som vill fördriva tiden lite så finns det faktiskt en häst-serie som heter Heartland.
Den är baserad på böckerna och det finns faktiskt 4 hela säsonger, 5 säsongen håller på nu.
Nu sitter jsg och tittar på första avsnittet, Dorian Gray blev uppskjutet då min mamma hittade något på tv hon ville se.
Här har ni en länk till alla avsnitt: http://watchseries.eu/serie/heartland
Sen är det bara att trycka in sig på det avsnittet man vill se, sen länken till "videoweed". Sätt igång avsnittet men pausa och låt det buffra ett tag och sen är det bara att titta :)

Bildkälla

The studio

Nu är fotningen avklarad och vi är hemma. Skulle träffat emma men tror inte att det blir så.. Så nu blir det mys framför massor av filmer antar jag. Helt okej cola, godis och film, mums!

Mamma, syster och jag!

Dorian Gray

Är hemma nu och har ätit middag, blev thaimat :)
Det var jättekul på fotografiska, bilderna var helt fanstastiska! Det var Afrikatema, djuren i Afrika.
Sen fikade vi lite innan vi åkte hem. Sen var jag och mamma iväg och hämtade bilen från laging och hämtade hem en ny vinterjacka som kommit på posten till mig.
Nu ska vi titta på film, Dorian Gray. En superbra film fär huvudrollen spelas av Ben Barnes som är en otroligt duktig skådespelare!

Bildkälla

Påväg mot forografen.

Nu sitter jag nog i bilden påväg till fotografen. Tänkte bjuda på några bilder som kompisar eller min syster har fotat!
Alla bilder uton den andra är tagna av min syster för 1,5-2 år sen skulle jag gissa på. Den andra bilden är lite mer naturlig och tagen av Johanna Thörnqvist i sommras!




Inte så mycket att visa upp egentligen, men hade ingen bättra att bjuda på. Tidsinställt inlägg!

New girl

Vi ska snart iväg till fotografiska men min syster är något seg. Okej jag har inte klätt på mig men men.
Efter fotografiska ska vi fika men är inte så sugen på det, min pappa fyllde är igår och var där och fikade. Sen åt vi middag och när jag kom hem till mamma började jag äte på min pannacotta. Inte det smartaste valet i mitt liv om jag får säga så.
Är inte hungrig nu i alla fall ;)

Bild jag tog i höstas.

Mot stallet, sen fotografen

Ska till stallet nu och bara mocka och fixa. Sen hem ducha och måla naglarna tror jag, och välja kläder. För till den där fotostudion vi ska till så skulle man ha med sig tre par "outfits" som man kunde välja mellan eller hur det var. Har ingen aning om vad jag ska ha med mig, så vi får se då. Än så länge har min syter och mamma valt ut en klänning och klackskor som jag ska med mig, ett plagg klar iallafall.

Sen är det skönt att man blir sminkat och så där. Då slipper jag tänka på det här hemma också. Men nu har jag inte så mycket mer att skriva för stunden så vi hörs senare.

En gammal bild sen linnea fotande mig någon gång.. 1-2 år sen!

Sommarnostalgi

Åh vad kvalitéen är förstörd...

Namnsdag

Dagen då, vaknade hos Fanny och vi tog det lugnt innan vi åkte till stallet. Hade bara Olle idag så fixade åt honom men red inte. Väldigt dåligt väder och min pappa fyller år idag så ville åka hem tidigt.
Imorgon så har jag ingen häst faktiskt, ska till stan med familjen och gå på fotografiska muséet och fika.
Min och mina systrars julklapp till mamma.
Så det ska bli ganska mysigt.
På onsdag har jag Massa och då ska en tjej komma ut och fota lite.
Torsdag ska jag följa med en kompis och fota henne när hon rider. Fredag ska jag rida med mamma, fint väder ska det bli så det ska bli riktigt kul! :)
Lördag har jag faktiskt ingen häst, än så länge. Skulle haft Massa men bytte till söndag.
Söndagen så ska mn kompis (som jag ska fota på torsdag) Komma med ut och fota med sin fiiiina prokamera så fina fina bilder kommer det nog bli :))
Har både Sigge och Massa då så massor med bilder ska det bli ;)

Svea förra vintern, som förövrigt har namnsdag idag :'))
Denna bild måste vara en av dom bästa jag har på henne, så fin!

Bättre bild på schabraket!


Bra start på det nya året!

Kände mig otroligt lättad idag när jag bara hade två hästar, och ingen av dom skulle ridas. Lukas och Prinsen då. Mockade och fixade och så, sen så tog jag också in Lukas och myste. Min lilla prins e super pigg nu för att han inte blivit riden på länge. Längtar faktiskt lite tills skon är på igen. Saknar känslan man får på honom.
Igår hade jag fyra hästar, vilket var något jobbigt. Mocka tre boxar, varav två är otroligt grisiga (åsa mockar åt lukas), sen sen 8 vatten hinkar tömma, tvätta och fylla på med nytt vatten, och även 16 höpåsar, åt hästar som äter ganska mycket, slit och släng. Red bara wiktor dok, vilket var skönt. Annars hade det tagit otroiligt lång tig. Just därför kände jag hur otroligt skänt det var med bara två hästar idag..

Imorgon ska jag, min syster och mamma åka in till något ställe i stan och bli fotade. Vi får se om pappa följer med. Är faktiskt inte så taggad, kul att ha lite "fina fixade" bilder, men jag trivs inte framför kameran, inte alls. Speciellt inte om det är någon främling som fotar usch och fy!

Världens sötaste mule, står i hans pass att Lukas e svart skäck, hahah det här e dom ända fläckarna jag ser, och lite vitt runt hovarna på bakbenen!

Nytt i garderoben, för Lukas!




Han har då fått ett nytt fleece täcke då hans andra är helt trasigt framme vid bogen så det glider bak ordentligt mycket då han har på sig det. Så jag och Hanna var på hööks rea här om dagen och då köpte jag det.

Sen har Lina också köpt en ny grimma+grimskaft till honom, då han har bitit sönder ännu en av sina. Dom hinner dock aldrig gå sönder helt hans grimmor eftersom vi byter ut dom innan. Men dom blir snabbt väldigt ofrächa då han har en ovana att stå och tugga på hans grimma eller grimskaft på nätterna. (Hans grimma matchar också hans schabrak jag köpte för inte så länge sen)

btw så tycker jag att lukas ska skos nu så jag kan rida han igen!

Gårdagens

Skrev aldrig om gårdagens ridpass, då hanna och jag hade fullt upp med att baka. För att vi båda ramlat av såhär runt nyårs helgen så tänkte vi bjuda i stallet. Jag ramlade ju av prinsen förut och hanna ramlade av massa också.

Men tillbaka till dressyrpasset igår. Hade wiktor som jag inte har ridit på ganska länge, jag tror också att han hade vilat dagen innan eller så så han var ganska pigg. Först så hade vi planerat att hoppa lite, men det var så himla hårt i gräset så det blev ett pass på volten i stället. Först var wiktor super fin och sammarbetsvillig. Men när jag skulle börja galopp arbetet så blev han sur, han var nog trött också eftersom det är ganska jobbig att gå på volten. Men då började han tvärnita, skutta omkring, kicka, bocka och stegra. Blev super förvånad efter som han aldrig har visat täcken på något sådant förut med mig, dock stegra har han ju gjort. Men jag kämpade vidare, då han helt plötsligt stegrade sen direkt efter körde huvudet i marken och då trillade jag av. Landade på fötterna precis brevid hans huvud typ, var som om jag hoppade av med flit. Sen fortsatte han hålla på så, vilket var väldigt irriterande. Men jag tog det sakta och säkert så kunde jag rida igenom alla gångarter och valde att avsluta då.

fikat vi bjöd på, mini muffins!

Lösa hästar

Vid kvart över 8 på nyårsafton så fick polisen in ett larm om 3 lösa hästar på E4:an vid Sävar som ligger ungefär vid Umeå.
Poliserna kunde snabbt fånga in en av hästarna medans dom andra 2 tog något längre tid.
Källa: http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2012/1/Hastar-losa-pa-nyarsafton/
Usch, tycker det är så obehagligt med djur i allmänt som är nära stora vägar.
Vi har en 70 väg bara 100 m från stallet där bilarna desutom ofta kör för fort. Som tur är så är dom flesta ganska trevliga som kör där. Har i alla fall inte säjlv stött på någon galning. Dom stannar oftast och låter än gå över om man sitter på en häst som stegrar eller far runt.
Om man börjat rida över vägen och det kommer en bil så saktar dom ner och låter än gå över.
Lite obehagligare är det om hästarna är lösa.
Soros, en av hästarna jag brukar rida stack med sin ryttare ute i skogen och hon ramlade av. Efter det stak han hem och sprang över vägen. Han gick desutom omkull på vägen och höll på att glida ner i ett ganska djupt dike där det desutom var ett stort vattenrör.
Som tur var så ramlade han inte ner i diket och blev inte påkörd.
Det har ju faktiskt hänt tidigare att en häst blev påkörd på den vägen, den hästen klarade sig inte.
Nej, inte kul med stora vägar och lösa djur :/


Här har ni en bild där man ser vägen bakom.

Minimuffins!

Heej, vi sitter här hemma hos Fanny (ja, vi bakar igen) Vi har gjort klart minimuffinsen och frostingen är på G.
Det blir lite olika färger på frostingen och sen bjuder vi alla i stallet på våra fina muffins! :)
Vi har ju båda ramlat av den här veckan (Fanny ramlade av idag igen haha) Fast vi är ganska duktiga på att ramla av nu, vi har landat på fötterna varje gång.
Imorgon är det bara att ta nya tag, jag rider Olle och Fanny rider Prinsen och Lukas.

Idag har vi ridit Wiktor och Massa. Massa gick som en klocka, superfin var hon! Sparkade lite i galoppfattningarna men det brukar hon göra så det var lugnt.
Wiktor var däremot inte på så bra humör och bråkade en del med Fanny, men när han väl inte bråkade så var han fin :)


Haha, dom ser ut som köttbullar! Nu är det bara att köra på frosting så är dom klara sen :)

Gott nytt år!

Nytt år
Nya tag
Nya händelser
Nya misstag
Nya happy momenst

wohoo första inlägget för iår, hörs!

RSS 2.0