Årets första julklapp!

Jag är inte så mycket för vinter ridskor och vinterridstövlar tycker det blir så tjockt och inte lika snyggt (a) Men ÄLSKAR ridstövlar, och gissa vad. Idag vid matbordet frågade jag mamma om vi hade råd med ett speciellt par stövlar från hööks, så säger hon "vänta lite". Då kommer hon in med en lång sko kartong, och där i ligger exakt dom ridstävlarna. Jag som verkligen behöver ett par nya, det är ett par stilrena helt vanliga stövlar, ingen snörning :/ som det är på mina gammla.

Dom här ör fodrade med fårull i foten typ, så dom blir varma och bra, så jag kan ha dom i vinter. Ååh vad jag är glad, det behövdes verkligen för jag har varit på jätte dåligt humör hela dagen.

Bjuder på en kass mobilbild..

Redan fullbokad...

Jag är väldigt duktig! Fick höra av min kompis idag att vi har stalltjänst på Lördag... Jag ska även ta Sigge och Massa då, väldigt duktig är jag! ;)
Ska kolla upp tider och sånt och hoppas att vi inte ska ha stalltjänst typ 11-5 eller något. Då kommer jag ju knappt hinna ut dit.

Nu ska jag ha So-prov i alla fall, sen ska jag hem och plugga. Klockan 6-8 så har John Bauer öppet hus som jag ska gå på.

Haha, bjuder nu ;) Jag och min gamla medryttarponny Pepino, Vila i frid ♥

Jag <3 Kamera

Tänkte lägga upp lite bilder jag tagit och lite kort info om min kamera :)
Jag fotar ganska mycket och använder då min Nikon D40 och mitt Objektiv, Sigma AF 70-300. Mitt standardobjektiv har gått sönder, oups.. 




Fuldag..

Idag är det verkligen en sån där dag då man vaknar upp, kollar sig i spegeln och känner att man verkligen e jätte ful, inga kläder passar, frisyren e kaos osv.. Hade toffs först, vilket jag brukar ha men nej det kändes bara helt fel kände mej as ful typ. Så satt mig och plattade håret, då brukar allt bli bättre men nejnej inte det heller. Så jag får klara dagen och gå runt som det fulfan jag är, haha.

Men nu sitter jag på NOn, vi har vikare, asslapp lektion. Vi gör typ ingenting. Slutar om en timme, då har jag 40 minuter rast sen idrott.. Sen efterskolan ska jag nog träffa Jesper tror jag, men vi får se.


Hanna läs dehär du!

Haha han ahr rätt uppdaterar lite mer en hon, men det är nog för att jag tycker det är askul med ny blogg wohoo!
Men sen också för att den ända jag gör i skolan är att glida runt på datorn typ, så då hinner man ju med ett inlägg eller två, btw fyfan vilken söt rosa outfit hanna la upp, Lukas hade ju varit stört söt i det, bortsett från att det kanske e lite för tjejigt för att sätta det på honom!

Jag ler för dig

 

skäggig häst jag hade..


Roosa

Haha, känner att jag ligger lite efter. Varenda gång jag loggar in för att skriva något så har Fanny gjort 2 inlägg.
Aja, jag kämpar på! Får kolla runt och leta insperation ;)
Jag har planer på att köpa lila lindor till Massa så tänkte klippa ihop ett litet collage med lila grejer. Men, det fanns inte så mycket snygga lila grejer så fick bli rosa istället :D

Haha, fiiint! Är inte så bra på det här, laddade ner ett nytt program som skulle vara bra så arbetar med det lite nu ;)
Alla kläder kommer från http://www.kingsland.no/ och hästsakerna kommer från http://www.horze.se/

Fanny bakar!


Känner mig nere e tpl, så tog först en låång dusch med ljus och grejer, sen bakade jag så jag kunde tröstäta (a)
slängde ihop snabbt och enkelt chokladbollar! Godaste receptet ever!
  • 100g smör
  • 2,5msk kaffe
  • 2,5msk kakao
  • 1msk vaniljsocker
  • 3dl havregryn
  • 1dl strösocker
ni får ursäkta hur bilderna ser ut, jag är inte kamera kunnig och jag fotade med en hand, till och med vänster ibland,men jag försökte för bloggens skull. Sen skulle jag klippa ihop dom lite snabbt, och programmet jag använde var jätte konstigt, därav att det är en kanin (?) i hörnet nästan, den gick inte att ta bort...
Men ha en fortsatt trevlig kväll, så hörs vi!


Hemma

Har kommit hem från stallet nu då. Det blev ett dressyr pass på vallen, precis som jag hade tänkt mig. Sen stog det även ett hinder uppe på 110, då blev jag bara för sugen på att hoppa när jag såg höjden. Så jag sänkte ner det till 90 och hoppade några språng. Det gick faktiskt väldigt bra. Han rev två gånger dock, men det var en gång så hade han ingen fart, så jag tänkte stanna honom så stannar han, glider på bakbenen och hoppar ändå.. Sen en gång efter jag hade ridit ett tag och då kom han lite när och var lite trött. Men passet i helhet gick bra.

Dock har han blivit lite tjaffsig i galoppen. Eller ja idag var han det, han ville mest springa omkring, haha. Fokuserade inte så mycket, och bockade lite då och då, alltså var han nog väldigt pigg idag. Men i skritten och traven var han super fin i, speciellt traven!

Jul

Hittade detta idag, hur gulligt är inte det? :D
Har faktiskt redan planerat in en jul fotografering nu när det blir snö. Tänker inte berätta mer än så ;)

Källa: Horze.se

Matte nr3 på g

Jaha jaha nu taggar vi inför få vår 3e matte lektion idag, på rad tillochmed. För vi hade ingen svenska så vi fick ha matte istället -.-.. Men ska försöka skriva min bokanalys istället för att räkna matte. Dels för att rädda mitt svenska betyg, och sen för att jag är trött på matte. Sen har vi engelska sen slutar vi, astaggad på att rida! wohoo

Svenskalektion i... matsalen?

Ja sitter i matsalen och har mattelektion, lovely :P
Min skola suger för dom som inte vet. Vi har ingenstans att vara på lektionerna så ja, lagom kul ;)
Jag har pratat me Sigges ägare nu och tar honom på lördag, då ska jag och Fanny rida tsm :)
Har Massa då oxå så blir heldag i stallet.


Lyssnar på denna låt heela tiden haha, två grymma artister i samma låt, kan inte bli bättre ;)

Vad hände nu?


16vänförfrågningar vafan? Fattar inget vaknade kollade facebook hade typ två händelser sen gick jag ner och åt frukiost sen gick jag upp igen och kollade facebook, då har jag helt plötsligt 16 vännförfrågningar, tänkte att något blev fel, men jag har uppdaterat sidan och massor flera gånger, haha random?

Men idag e väl planerna att åka ut till lukas, vill rida dressyr så ska kolla på någon av ängarna ifall det inte är jätte blött.. Eftersom jag inte får ridapå volten. Men ja jag skriver väl mer ikväll eller under dagen, vi får se !

Bloggsuget på topp

Jag är jätte bloggsugen hela tiden och vill bara uppdatera mer och mer, men vet inte om vad..
sitter och kollar på baksmällan del 2 nu såg ettan alldeles nyss, första ggn jag ser någon av dom. Så ja det blev inget pluggande för min del.. Det suger väl lite, menmen. Spelar sims också, har nästan alla sims 2 love it, hittade skivan igår, den har varit borta några veckor så nu är jag jätte glad wiee!

Något speciellt ni vill läsa om i bloggen, eller undrar över så är det bara att säga till!

Schema för denna vecka

Hemkommen nu då, har varit en snabbis i forum och tittat på vinterjackor med mamma. La undan en men ska kolla lite på internet innan jag bestämmer mig ;)

Tisdag: Iväg till bandet och sjunga.
Onsdag: John Bauergymnasiet har öppet hus.
Torsdag: Stallet, tar Massa då, ska även kolla om jag tar Sigge då också.
Fredag: Ridning på Gustavsberg.
Lördag: Massa
Söndag: Massa

Så ser mitt schema ut för denna vecka, ska även hinna plugga då jag har Franska prov (läs omprov) och jag har inte pluggat nått, så som det alltid är. Jag och franska går inte ihop haha!

Sigge :)

hemkommen

Kom hem nu, blev inte som jag tänkte att det skulle bli. Mamma hämtade mig efterskolan så skulle vi åka och ficka. Men vi slutade på donken för Linnea skulle äta. Så det blev en vanilj milkshake och en choklad muffin! Sen fortsatte vi ut mot stavsnäs två mil från gustavsberg, där linnea (min storasyster) har precisflyttat in hos sin pojkvän. Men hon har inte flyttat ut helt, hon är bara 17 och kommer bo hemma ibland också, det var en mysig liten lägenhet. Dock skulle den behövas putsas upp, tapetseras om, laga lite saker och sådär. Men annars så var det nog bra, lite synd att den var så långt bort bara. Lär ju ta ett tag och åka bus dit hela tiden, men tur att det inte är jag som bor där då!

Bild på lägenhetshuset men den e ju helt mörk och tråkig, tog den snabbt med mobilen.
så bjuder på en på min sockersöta häst, jag ser ju speciell ut men fokusen e ju ändå på Lukas!

trött chey

Trött liten F.Haver har precis haft matteprov på geografi, gick väl ganska bra tror jag. Får hoppas på det bästa iaf. Fast såg att hanna hade vart vaken till 1, haha själv satt jag till klockan 4 och spela sims. Men nu har jag svenska och sen tyska, är verkligen inte taggad på det..

Ja dagens planer, inga faktiskt. Ganska skönt ska väl bara hem plugga lite (!?) något jag väl typ aldrig gjort förut. Sen städa klart mitt rum, sen tänkte jag rita klart en bild som jag har börjat på, håller på att rita av lukas då. Sen får vi väl se ifall jag gör något annat..

Sömnbrist

Sitter på mattelektionen nu, känner att jag sovit för lite då jag håller på att somna vad jag än gör. Har alltid haft svårt för att gå och lägga mig på Söndagar så kom i säng först klockan halv 1 igår.
Får ta och rycka upp mig, har inte tid att gå hem :P

Ska fråga Lucia och Chatrine när dom vill ha hjälp med Soros och Sigge i veckan, båda pratade om att dom ville ha hjälp. Dock kommer jag vara upptagen nästan hela veckan med annat men men.
Nu ska jag ta tag i matten ;)

Min hund Svea i somras :)

ca 11 dagar kvar tills operationen..


of to school.. now!

Snö?

Känns som jag har missat något, får läsa lite här och var att det snöar, inget jag har märkt och det är jag himla glad för. Är inte alls ett fan av snö, räcker med att ha det två tre veckor sen ska det bort. och det ska inte komma tidigt heller, sen självaste snökaoset är bara för tröttsamt. Men sammtidigt när det är djup fin snö och solen skiner är ju helt underbart på något sett, men jag klarar mig nog ändå bättra utan det.

haha hanna laddade upp en bild från första gången vi träffades på typ 1-2 år eller så tidigt i januari iår tror jag det var. Då berättade jag att massa hade kommit till stallet och hon ville mer än gärna komma och titta på henne, sen ble hon ju då medryttare!

men iallafall så skulle hon komma dit men det blev snökaos, jag red inte alls länge. Tror det här var första gången jag ens fick se någon av dom bilderna, haha!

Och lillen har ju rakade med där också, jätte lite hovskägg :')

För att hålla igång det hela

För att hålla igång det hela kan ju jag också skriva om min dag, precis som hanna då har gjort.
Åkt till stallet runt halv tt, sen red jag ut med min kusin jonna. Hon har haft häst, men den gick oturligtnog bort när den var åtta för några år sen, och hon har inte ridit på tre år. Men hon fick låna lukas och jag lånade wiktor.
Det gick jätte bra lukas skötte sig toppen, och jonna var jätte glad över att få komma med ut.

vi red återvallsrundan så var uta i ungefär en timme. Wiktor var jätta fin och trampade på bra, men väldigt studsig och små stegra och resta sig lite hela tiden. Tror att det var dels för att det blåste och att han inte blev riden igår så han hade nog lite extra energi. Men sånt är bara roligt.

har ingen bild från idag s¨bjuder på en gammal!

Nu sätter vi igång!

Nu sätter jag igång då, idag.

Har varit i stallet hela dagen, hade tänkt tömköra Massa lite. Hon har varit i cirka 2-3 veckor och var haltfri först igår.
Så tänkte ut i skritt i ungefär 15 min.
Planerna ändrades lite när en tjej i stallet frågade om jag ville rida hennes häst idag, Golden.
Han har haft ett ryckte om att ha varit galen i tidigare stall, han är inte så liten heller, skulle gissa på att han e runt 175 (stort för mig haha, rider typ bara ponnyer)

Jag red ut med Fanny (inte Fanny som jag bloggar med) so red sin häst Olle. Vi var ute kanske 1 timme och 20 min. Mest skritt men lite galopp och trav också.
Red helt kravlöst och han valde själv att arbeta lite i slutet. Han har jättedålig kondis så tog det lugnt.

Kom tillbaka till stallet och tog in Massa, borstade snabbt och drog ut med henne också.
Var ute jättekort då det blev nästan storm när jag kom ut, regnade och blåste som satan :P
Massa var duktig, hon är lite ovan med att bli tömkörd. Hon bråkade lite men när jag fått min vilja igenom så gick vi hem igen.

Tidigare under dagen så hade en tjej lånat Soros av hans ägare och ridit ut med ägaren till Seguir. Soros hade då stuckit iväg och ryttaren hade ramlat av. Soros hade då stuckit hem, han hade även gått omkull när han galopperade över stora vägen och blödde lite när han kom tillbaka.
Han verkade må bra endå när han lugnat ner sig :/

En otroligt charmig bild från idag, blixt på kameran vilket gör att det ser mörkt ut. Orkade inte byta om (lat jag vet haha) så red i gummistövlar och jeans, funkar det också.
Min hund Svea fick vara med på en kant också i sitt roosa reflextäcke :D

Hanna

Kör på med en presentation jag med då.

Jag heter Hanna och är 15 år, jag rider på ridskola en dag i veckan och rider även min medryttarhäst Massa 1-2 dagar i veckan. Jag brukar även hjälpa till med en häst som heter Soros och ska även börja rida en till häst vid namn Seguir efter jul.
Jag går nämligen min sista termin på ridskolan, har svårt att hitta en bra grupp och ridskola och har hoppat mellan olika ridskolor så mycket nu att jag inte orkar längre. Kommer istället försöka rida lite privatlektioner då och då istället.

Massa är en Polsk arab tjej på 12 år, hon flyttade till Stockholm i Januari och jag började hjälpa ägaren redan i Februari, hade mejlat med ägaren redan innan hon fått hem hästen.
Då hade hon inte blivit riden på 1 år eller 2. Hon hade haft föl och så, hon var inte i speciellt bra form. Ganska fet och ingen kondition någonstans.
Började med promenader och sen fortsatte vi framåt.
Massa är en otroligt trevlig häst och det har varit otroligt kul att få rida henne den här tiden.
Tyvärr flyttar ägaren till Småland i Maj, och där kommer min backup plan, Seguir.

Seguir kallas även Sigge och är en Andalusier på 145 cm i manken kanske. Han är ganska trevlig men lite fjantig, han gillar inte lera någonstans!
Han är lite speciell då han tidigare blivit slagen och därför ser han för det mesta arg ut. Han är otroligt osäker så man måste vara väldigt försiktig runt honom.
Ska bli kul att börja rida honom regelbundet! :)
Jag och Massa i somras :)
Tredje gången jag red Massa :)
Seguir :)

Det här är jag!

Hejhej, tänkte väl börja med en kort beskrivning om mig själv så kanske det är lättare att förstå bloggen. Jag är 15år och går under namnet Fanny Haver, i mina inlägg kommer du få följa min vardag och om min häst. Började rida på ridskolan när jag var 4 alltså år 2000 och slutade sommaren 2011, red på gustavsberg, var ungdoms ledare också och är fortfarande med i deras USEK.

Han är en svart Tinker på 5 år, går under namnet Benjar, men det används inte, utan ni kommer känna igen honom som Lukas.Jag har varit med och ridit in honom ungefär, började rida på honom när han var 3. Då kunde han knappt skritta och trava, nu sköter jag även utbildningen av han. Jag har Lukas tillsammans med en annan tjej Lina. Men hon rider inte och är nästan aldrig i stallet. Just nu kan han väl grunderna i dressyren, men vi är på godväg till nästa nivå. Han har en helt okej stadig fin form i alla gångarterna. I skogen hoppar han 80/90 utan problem, eller ja över "naturliga" hinder. Men vi har även flygit över 1meter och det gick toppen. Han är väldigt skeptisk och tittig för bommar och sånna hinder, men även det har han börjat sätta ganska bra nu, dock hoppar jag inte ofta höjder med honom.

Under våren har jag även hjälp till att "rida till" en travare, Wiktor heter han. Underbar häst och han har blivit riktigt fin. Han har fått mycket bättre samling, och vi har hapat 120, det klarar han oftast utan problem, bara han får koll på sina ben lite, anledningen till att jag nämnde honom är för att ni säkert kommer få höra lite om han.

Men nu hoppas jag och tror att jag sagt det mesta, men är det något ni undrar över så är det bara att säga till!

Tänkte bjuda på lite bilder först fem på Lukas sen två på Wiktor.





Tack till..

Som ett snabbt första inlägg tänkte jag bara tacka Sofia Nordin som fixat en awesome design
vilket hon e grym på, sammtidigt som hon driver en blogg med nora
som är intressant att läsa kolla in vettja och titta på deras super design
-->!<--

RSS 2.0