Sen update, bildlös usch..

Tänkte ju presentera stallet idag men jag orkar verkligen inte. Red ut idag med hoppade några språng bara för jag kan och lukas tycker det är så himla rolig. Tänkte försöka rida lite dressyr också men det var så konstigt underlag och att lukas stretade emot som aldrig förr. Så vi galloperade omkring lite bara. Det var underbart väder jätte varmt. Sen skjutsade lina hem mig från stallet. Upptäcker att jag är ensam hemma och att det inte finns någon extra nyckel uthängd. så jag satt på min glasverande i exakt en timme faktiskt och väntade på mamma, från 17.53 - 18.53. Kom in åt en god midda kollade på en film, och nu ska jag sova.

Det här inlägget blev väldigt osammanhängande och tråkigt, men jag håller på att svimma för att jag är så trött!

Tömkörning

Idag har det tömkörts!
Var tvungen att ha med Svea till stallet och hon har ju varit sjuk så var tvungen att ta det lite lugnt.
Så tömkörde Massa lite.
Jag kan inte säga att jag är särskilt duktig på tömkörning så blev några missförstånd men gick ganska bra.
Massa är nästan alltid duktig på att söka sig neråt så hon fick arbeta lite i alla fall.
Blev inte mycket galopp då underlaget släppte lite när hon gasade på och hon var ju ganska pigg så höll mig mest till skritt och trav.
Sen skrittade vi ut lite på vägen bakom stallet :)

Har kommit hem nu från en fika i forum med pappa. Drack en chailatte och åt en bit mud cake :)

Ni får överleva med att ett finger kom med i bild på andra bilden haha...

Inez


Biooo

Hann vara hemma i kanske 10 min efter stallet innan jag drog iväg till stan och träffade upp mina vänner och gick på bio.
Vi såg War horse, själv hade jag sett den två gånger tidigare men den är så bra så hängde på endå ;)
Skönt att komma ut och träffa kompisar utanför stallet oxå.
Imorn blir det stallet och kanske fika med pappa på eftermiddagen.
Får se vad som händer förutom stallet dom närmsta dagarna ;)

Bjuder på en gammal bild på Jackson, ska försöka få några vettig bilder på Inez oxå. Får se hur det går...

Härligt att vara tillbaka!

Måste erkänna att det är härligt att vara tillbaka i gustavsbergs området. Red idag en härlig runda lite här och var. Kringelikrok, sjörundan, mot håludden, torpet. Ja var jag än kände för det, bara för att det snart var ett år sen jag red där! Red barbacka och herregud vad lukas hade energi, men han skötte sig.

Oavsett hur skänt det var att rida där så kändes det så himla konstigt att såtta på Lukas, har liksom inte kopplat det ännu, känns som han fortfarande står på ingarö. Eller i allafall ska tillbaka dit snart. Så det kändes sjukt konstigt.

Innan jag åkte till stallet så åkte jag och lina till hööks och granngården, köpte två schabrak, ett täcke, svarta stigläder, nya stigbyglar, havre och halm.
Bloggar mer imorgon har tagit lite bilder på stallet som jag tänkte visa.

Dagens händelser

Dagen började ganska tidigt och åkte till stallet. Skyndade som fan för att hinna fixa både Soros och Massas grejer.
Sen hämta Soros och rida ett tag på ridbanan.
Red kanske 50 min, ganska mycket skrittarbete. Han lyssnade inte alls på inner elr ytterskänkeln så körde på ökning och minskning av volt.
Det gick bra, har ingen aning om hur mycket han kan med just att flytta undan skänkel men han var duktig.
Testade lite skänkelvikning i skritt oxå, även det gick bra :)

Sen ut me honom i hagen igen och hämta Massa. Vi tog en skrittrunda i skogen och sen dressyrade lite på en äng.
Lyckades hitta ett ställe på ängen där det inte var så isigt så där travade och galopperade jag på en volt.
Hon var lite crazy och körde på fullt ös medvetslös attityden.
Läte henne trava på i ett friskt tempo och lite galopp oxå.
Jäklar vilka sparkar hon fick till, haha! Hon lugnade ner sig lite när hon fått galoppera lite.
Nu blir det så långt så fortsätter i ett annat inlägg ;)

Massa och Soros igår :)

glömsk

Trodde verkligen att jag hade bloggat igår, men det hade jag tydligen inte och det usäktar jag för..

Iallafall igår hämtade patricia upp mig i brunn så åkte vi ut till evlinge, för jag hade wiktor och hon olle. Så vi red ut, åsa på astrid, dessie på golden och johanna på sorros följde också med. Vi red återvalls rundan och galopperade lite på ängar, för det var så himla isigt överallt. Wiktor var jätte konstig och blev otroligt stressad för att vi var så många, han stegrade massor :/.. I början var han väldigt stel och motstretig men han blev finare och finare ju mer vi red. Dock emellan åt så flög han ju omkring och skuttade och stegrade men det gick bra! Var ju ett tag sen jag red honom och han var sådär..

Seguir

Pratade idag med Chatrine och vi kom fram till att jag ska sluta rida Sigge.
Känns så himla onödigt att betala massa pengar för att rida honom när jag för det mesta inte ens tycker det är särskilt kul.
Han är verkligen en enmanshäst och vill inte ha massor med människor omkring sig.
Jag kommer nu hålla mig till Massa tills hon flyttat så får vi se efter där hur det blir.


Sjukis

Woho, jag är sjukt trött och ska upp tidigt imorn.
Dagen började tidigt med att gå upp och åka hem till mamma. Fortsatte sedan vidare till stallet med Svea.
Gick runt planlöst ganska länge då jag inte hade någon inspiration så hade ingen aning om vart jag skulle rida.
Blev en barbacka tur i solen tillslut. Nästan bara skritt men lite trav och galopp.
Imorgon blir det nog ett kort intensivt pass på någon äng.

Ska även ha Soros imorn och ska hinna gå på bio kl 6. Hur nu de ska gå ihop vet jag inte...
Men i alla fall. Kanske 20 min innan jag och Svea skulle till bussen började Svea må dåligt.
Hon mådde verkligen superdåligt, spydde lite och sen gick hon verkligen jättelångsamt till bussen. Skojar inte när jag säger att jag släpade fram henne ibland.

Stackarn :(
Nu mår hon bättre, har fått i sig lite mat och vätska så får vi se hur hon mår imorn.


Stall klubbudden!

Igår så blev det ju ingen ridning för mig, det blev typ sna kaos. Mn direkt när jag släppte ut lukas i hagen igen så blev det skinande sol, men jag lät honom vila ändå. Tog hem och smörjde allt och tvättade ridkläder och schabraken!

Idag gick jag upp och åkte direkt till stallet red ut en kortis barbacka så han fick röra lite på sig. Sen packade vi ihop och åkte iväg. Lukas var så otrolig duktig. Sist vi lastade honom tgo det 30-50 minuter innan träningen och 2-3 timmar efter träningen att få in honom. Men idag tog det inte mer än 5 minuter sen stog han där inne och tuggade på lite hö! Blev så stolt!

Framme i nya stallet var han nog lite förrvirrad, men han nosade runt och skötte sig okej. När vi släppte ut honom i hagen så höll han på att svimma för han var så töntig. Haha det var lite is under löven som sprack när han gick där, jag kan säga att han var väl 2 decimeter från att sitte ner på rumpan för han blev så rädd. Sen sprang han iväg, men lugnade sig snabbt och fick lite hö att pyssla med.

Vi åkte dit igen vid 6, jag mamma och pappa för att kolla hur det gick med honom. Då stod han inne i boxen lite nervös, eller mer på sin vakt. Men han verkade trivas!


Kissekatt

Påväg hem från Bollnäs nu med lilla Inez :)


Blåsigt

Gick upp tidigt, sådär första dagen på lovet och åkte till ikea med familjen. Sedan vidare till jysk och till rusta innan jag fick skjuts till stallet.
Skulle rida ut med Patricia och Fanny men dom banga när det började snöa. Massa ska vila imorn så bestämde mig för att ta mig ut en snabb tur endå. Vädret blev bättre när jag väl kom utanför stallet :P
Var ute kanske 50 min, blåste som fan men Massa var duktig endå. Hon var lte på tårna men väldigt lugn om man tänker på hur mycket det blåste.

När jag ätit här hemma så drar jag till Clara där Hanna oxå är, får se vad vi hittar på för roligt.
Imorgon ska vi åka och hämta hem kissekatten :)

2 bilder från idag:

Mitt hjärta ♥


Nu är jag förmodligen ute och rider, eller myser med lillkillen !

Sista dagen på södra evlinge gård

Idag blir det sista ridturen för mig och lukas här på ingarö. Tiden har gått så himla fort, kändes som att det var igår jag fick reda på att han skulle flyttas. nu är jag faktiskt väldigt taggad, har hela lovet på mig att fixa det bra för honom. Men sammtidigt känns det väldigt tråkigt att lämna Evlinge "familjen" trivs ju bra där.

Igår var det en trevlig kväll hemma hos Jakob, var väll en fest till en början men sen blev folk lite för onyktra så vi gick ut. Då började det kaosa folk blev ledsna och grejer så hjälpte till och fixa det, sen gick vi upp till jakob igen då vi var mindre folk. Tog det lite lugnt och bara umgicks, sen gick jag mickis och carolina hem till mej och sov här. mysigt mysigt..

På schemat för dagen så är det stallet uppskrivet som sagt, ska rida ut med patricia! Sen ska jag också fråga mamma om vi kan köpa spring byxor!

Dagens ridning

Dagen började med en mattelektion och sedan åkte vi iväg och åkte skridskor.
Var ganska mysigt faktiskt, även fast jag är sjukt dålig på att åka skridskor...
Vi slutade vid 12 så var i stallet vid 1. Hade tänkt hoppa Sigge men när jag kom ner till vallen så var det väldigt isigt så fick bli volten istället.
Voltens underlag var super! Den är annars jättemjuk men nu har den stelnat lite så det är bara lite mjukt översta lagret.
Sigge förstörde dock alla mina ridplaner.
Han bestämde sig för att det var den officiella bråkdagen. Jag red kanske 1 och en halv timme. Ca 40-50 min av ridpasset bråkade han, stog stilla och vägrade gå framåt. La jag till skänkeln för mycket kickade han, idag gjorde han det riktigt jäkla högt oxå.
Han gick ganska bra när han väl gick framåt men mestadels så stog vi och bråkade. Trevligt såhär på en fredag.

Sigge i höstas

Nailstudio long time ago!

Åkte hem efterskolan för att fixa i mitt rum och så, mickis och carro sover här imorgon. Då passade jag också på att göra naglar. Vilket jag inte borde då mina riktiga naglar är otroligt svaga och dom gick av lågnt in på fingret.. Dom har precis vuxit upp så dom blivit som normala "av bitna/klippta" naglar är när dom är som kortat, och det var mer än en månad sen. Men mitt starka medel är slut och dom här har jag gjort med en annan teknik så jag tror det går.

Imorgon ska vi väl ut och träffa några. Stallet på lördag. Sen flytt på söndag :)


Min fantasi dog när jag fixat alla naglar och skulle måla dom, så jag hade inte någon plan utan målade bara..

...

Idag (23/2-2012) var jag ute och red och för att ta mig tillbaka till stallet blev jag tvungen att rida ca 50 m längs en 70 väg. Det brukar inte vara något problem men idag mötte jag en buss.

Jag är medveten om att jag red på fel sida av vägen men jag gillar inte när bilarna kommer bakifrån då man inte ser hur nära och hur fort dom kör.

Klockan var lite innan 5 och jag mötte buss 429x körandes i riktning mot slussen.

Bussen körde i minst 80 i full fart mot mig och hästen. Det är omkörningsföbud där, 70-väg, en busshållplats precis där, korsning och dessutom skyltar som varnade för hästar.

Endå körde denna person förbi mig alldeles för fort utan att sakta ner det minsta ca 1 m ifrån mig och hästen.

Hästen jag satt på fick panik och kastade sig ner i ett riktigt brant dike. Snubblade och höll på att gå omkull.

Om hästen hade ramlat ner för branten hade vi antagligen voltat ner och jag hade säkerligen hamnat under hästen och faktiskt riskerat att dö eller skada mig allvarligt.

Jag hoppas verkligen att ni tar hand om detta problem, särskilt då detta inte är första gången något sådant här har hänt.

Detta fick jag skriva ihop ikväll och skicka till sl, kul...
Både jag och Massa klarade oss bra, hon fick ett litet litet sår på ena benet men annars klarade hon sig bra.


Våren e påväg!

Blev inte på så bra humör imorse när det var snö blandat regn som vräkte ner. Nu är det dock soligt och jag är påväg till stallet för att rida Massa :)
Kommer bli supermysigt!

 


Dålig start med bra avslut!

Dagen började hemskt då vi skulle gå prommenad i skolan i regnt på glasklar is. Hemskt..

Men sen åkte jag, carro, mickis, kimberly och moa till stallet och åkte pulka, det var super kul. Är helt slut bloggar imorgon sorrysorry !

Jag lukas och min katt på pepparkakshuset vi hade :)

Tråkdag

Sitter i sängen och ska alldeles strax lägga mig och sova, skönt att komma i säng i bra tid för en gångs skull ;)
Idag har varit en vanligt skoldag, åkte dock skridskor på eftermiddagen men annars inget speciellt.
Chatrine undrade om jag ville rida Sigge idag men kände att jag inte orkade åka ut till stallet. Ska från och med imorgon vara i stallet nästan varje dag i 2 veckor så kommer bli mycket ;)

Kom hem och gick ut med hunden i lite mer en 1 timme.
Resten av kvällen har spenderats med mamma då vi satte ihop crosstrainern vi fick hem idag.
Nu jäklar ska det tränas! :)
Imorgon ska jag till stallet och rida Massa, kanske Sigge oxå beronde på hur det ser ut för Chatrine.

Här får ni en bild på en helt random blomma för att avsluta inlägget med ;)

På väg hem

Sådär, är påväg hem från stallet nu.
Red ut på Sigge me Fanny och Lukas.
Vi red återvallsrundan som vanligt haha men hittade en ny väg så den tog lite längre tid.
Vi tog en ordentlig galopp på en åker, släppte Sigge så att han fick välja fart själv. Han gasade på lite men inte så farligt mycket ;)
Nu ska jag hem och titta på dirty dancing (igen haha) och äta en semla :)


Galopp i högsnö på schemat

Idag ska jag ut till stallet och ta en snö galopp med hanna som har sigge. Sen imorgon är det pulka åkning på G. Wohoo haha både mickis,carro och kimberly ska följa med ut. För de ville åka pulka! Men jag bloggar mer sen för nu ska jag ha svenska redovisning!

Saknar sommaren lite!

Sims tagen!

Idag blev jag super glad då min syster ringer mig när jag är i skolan och berättar att hon ska köpa sims 3 + sims 3 husdjur. Vi båda är helt simstagna har några sims 1, otroligt många sims 2 och nu sims 3. Har spelat ett tag nu. åkte direkt hem efterskolan och fixade lite, så jag har inte så mycket att berätta. Lukas flyttar på söndag morgon.. Sen har jag honom tisdag, onsdag, lördag och kanske torsdag!

Inte hemma än

Sitter hemma hos Veronica, fortfarande. Haha, klockan börjar bli lite mycket men ska åka hem om en liten stund.
Vi har pluggat matte, tittat på dirty dancing och nu tittar vi på Walk the line.

Imorgon ska jag ut till stallet, blir till att rida Sigge en sväng. Jag och Fanny ska ut och galoppera lite hade vi tänkt.
På torsdag har jag Massa, fredag Sigge och sen åker Jenny till thailand och jag har Massa i 2 veckor :D
Det ska bli riktigt kul!

Förra gången jag hade Massa "för mig själv". Då hade jag henne i en vecka, förra våren :)

Doggie

Mina favorit bilder på Svea:



Time for school

Igår var jag uppe med tuppen och morgonfodrade och släppte ut hästarna. Sen så pysslade jag ock fixade tills klockan tio då kom patricia, strax efter det kom hanna och vi red ut. Vi red återvallsrundan. Sen när jag kom tillbaka till stallet lunch fodrade jag och sen väntade på att patricia skulle bli klar så skjutsade hon hem mig. Kollade på film och spelade sims.

Vaknade nyss och ska fixa mig för skolan, har sovmorgon idag. Rätt så skönt, börjar 9.40.

Plugg plugg plugg

Juste, glömde skriva att jag fick hoppa upp på Soros en stund oxå. Först var han lite osammarbetsvillig men sen gick han super! Kunde sitta ner utan större problem och han gick i en stadig form :)

Nu är det plugg som gäller, har matteprov imorn. Taggad...
Har inga planer för morgondagen annars.
Måndag, tråkig dag :P
Nej, nu måste jag plugga haha.

Lukas öga :)

Jag kan rida seriöst oxå...

Tjoho, idag har varit en bra dag! :)
Åkte till stallet med 10 bussen (Jenny mådde inge bra imorse så drog till stallet och tog Massa). Där mötte jag Fanny och Patricia och red ut med dom.
Vi red Återvallsrundan (dom började rida Håkansväg men hann inte mer och då kom dom ikapp mig som skulle rida lite kortare)
Massa var pigg och jäkligt taggad. Dom galopperade lite men jag höll mig till skritt och trav, tänkte jag i alla fall...
Massa hade andra planer, som vanligt. Hon är helt frisk nu vågar jag säga och hon blev väldigt arg för att hon inte fick galoppera. Hon gick över i galopp ett antal gånger och blev arg när ag bröt av till trav. Sparkade höll hon oxå på att göra, pucko häst ;)

Sen så skulle jag få skjuts av en tjej i stallet men hon skulle hålla en lektion först. Satt och tittade på med Goldens ägare. Då sa hon att jag fick rida Golden om jag ville så hämtade honom och red tillsammans med dom andra på volten.
Jäklar vad fin han är! Samlade sig så sjukt bra i galoppen och var bara superfin!
Detta var andra gången jag red honom, första gången red jag bara en runda i skogen helt kravlöst.
Nej honom vill jag rida igen!
Tyvärr har jag inga bilder eller filmer men om jag rider honom igen så ska jag se till att någon filmar eller fotar ;)

Golden tidigare i vintras :)

Svar på tal! :)



Lukas ska då flytta nästa helg till stall Klubbudden!
Det ligger i gustavsberg vid farsta slott ungefär, 10-15 minuter från busshållsplatsen. Det är 6 boxplatser, två ute boxar, tre inne boxar och en lite mittimellan. Uteboxarna är väldigt stor för det är föl boxar, mellan boxen är också ganska stor och inna boxarna är normalstora. Fast allt annat är ganska litet. Det finns en lite mindre hage på gården, sen två väldigt stora hagar där dom står tre och tre! Sen också en sommarhage! Stallet har en liten ridbana på gården som duger att rida på ibland om man är själv tror jag.  Men sen är det  en kvart skritt avstånd till stora Gustavsbergsberg stallet där jag kommer ha ridhus kort så jag kan rida dit ock träna! :) Så det är så det ligger till! :)


Skönhetssömn?

Nej det blir det ingen inatt, ska upp om sex timmar och åka till stallet för att fodra hästarna. Och så kommer patricia runt 10 och så ska vi rida, typ sista gången vi rider innan Lukas flyttar :/ Har ju lunchfodringen också vid 12. I vanliga fall brukar jag åka hem imellan och sova ett tag men nu fixar jag allt emellan så är jag klar vid 12 och kan göra vad jag känner för typ. kommer nog vara otroligt trött imorgon, för är ganska pigg nu och har svårt att sova. Men snart är det sportlov och då står Lukas i ett nytt stall, är faktiskt ändå ganska taggad på att prova något nytt ställe och det kommer bli väldigt roligt. Fast kommer sakna alla på evlinge otroligt mycket! Vi hörs om några timmar!

Kvällsfodring och filmmys!

Kom nyss hem från kvällsfodringen. Så nu ska jag kolla på film, och jag bjuder även på en från idag till er! Har inte så otroligt bra barbacka sits jag vet menmen ! :) Tar gärna emot kritik


Dagens ridpass

Tog ett dressyrpass på vallen med Fanny :) Det gick ganska bra, hon var superfin på nya bettet!
Hon hade förut ett två-delat gummi men nu har ett tre-delat gummi och det funkar super.
Vi fick lite bilder och filmer. Bilderna är färdiga men filmen har jag inte ens börjat med haha.
Tittar på melodifestivalen nu och ska vara lite social så här har ni två bilder från idag:

Fin tjej!

Stalldag!

Åkte till stallet så jag var där kvart i ett och kom hem klockan sex. Först red jag, red barbacka på vallen med hanna och massa. Dressyrade först sen hoppade jag lite. Det gick bra :) Sen när jag skulle mocka hagen till lukas så började alla hästarna i hagen springa runt och leka, tyckte lite synd om lukas som står ensam, man såg på honom att han också ville vara med. Så då lekte jag med honom, första gången och han tyckte det var super kul :)  Sen fixade jag i stallet, mockade och sånt. Sen har jag kvällsfodringen ikväll för Charlotte var jätte sjuk så ska t den istället för henne. Sen imorgon har jag morgon fodring och lunchen! :)
FILM PÅVÄG!

två bilder från idag som jag tagit från filmen!

På G

Sitter på bussen nu påväg till stallet och motionera ett stycke arabhäst ;)
Jag och Fanny ska dressyra lite.
Bild och film kommer!


Mot stallet

Ska snart till stallet, jag och hanna ska rida på vallen. Ska försöka filma lite! hoppas det blir bra! men har lite bråttom men så vet ni att ni får en film senare idag ;)

ååh min fina!

Dressyrlektion

Vanlig skoldag utan något speciellt, sedan direkt till stallet och fixade åt Sigge.
Älgen var desutom på besök ;) Usch, gillar inte älgar alls! Dom är så himla oförutsägbara, antingen så blir dom rädda och sticker eller så attackerar dom typ.
Nää, älgar uppskattas inte.
Möttes av en glad Sigge i hagen, han kom faktiskt travande när han såg mig. Gullig häst :)

Sedan vidare till gurra och red på Conny, en liten storhäst. Så otroligt nyttigt för mig att rida just den hästen då det är ett helt annat ridsätt.
Mycket drivning och mindre tygel. Jag är annars van vid att ha en framåt häst där man istället behöver bromsa mer än gasa.
Kommer ha träningsvärk imorgon känner jag... Drev som en tok, men det var först i slutet som det gick bra.
Då gick han fint och stadigt :)

Imorgon blir det lite porträttfotning, kanske lite ridbilder men vi får se ;)

Conny :)

sånt jag inte orkat skriva ännu..

Är i skolan nu, har håltimme som vanligt, då brukar jag ju egentligen jobba träslöjd men jag hittade inte träslöjdsläraren.. Sen har jag idrott sen slutar jag, jag tror fan att jag bara ska hem och typ sova, är riktigt trött somnade på tyskan, hehe oupsi..

Men igår red jag ut med Therese, olles medryttare. Vi red runt håkansväg. Satan vad det var kallt höll på att frysa ihjäl typ. Lukas var välridgt trött men han sprang på ändå. Vill verkligen raka honom, hans päls har blivit så himla tjock!

Please, don´t leave me ♥





Food time

Kom hem vid typ 10 igår, åt och gick och la mig i princip så ingen bloggning tyvärr... Men gjorde inte så mycket. Skrittade ut på Massa med Fanny och Olle.
Vi red bara på vägen bakom stallet. Testade att trava lite men Olles långsamma trav e ju inte så långsam för Massa så jag bromsade upp henne lite extra.
Då blev Massa arg och började sparka istället. Så höll mig till skritt mest.
Travade en liten bit när vi närmade oss stallet och då var hon lite duktigare ;)

Imorgon blir det snabbt till Sigge och fixa där, kanske någon liten promenad eller dylikt. Sen vidare till Gurra och rida lektion, ska bli kul! :)

En bild från i somras, nu ska jag improvisera en pastagratäng. Haha, får se hur det går...

Gymnasieval, check!

Igår var det ju sista val dagen för preliminära gymnasievalet. Hade ingen aning om vad jag ville välja, så igår kväll fick jag panik och bara körde på, valde fyra gymnasium. Vet inte vart dom ligger eller någonting sånt, tog linjen
Sam -  Media, information och komunikation.
Nacka
John Bauer
Nacka Media
Cyber gymnasiet
Så har jag valt, samma program på alla. Får se hur det blir, får ju välja om sen i maj-juni tror jag det är. Men om jag känner mig själv rätt så tror jag jag inte kommer välja om utan låta det vara sådär. Vet inte riktigt vad programmet går ut på men men :). Men jag har bara 210 poäng eller ja 200.. Så måste nog höja mig också, men men :)
Så ligger jag till!

Som säkert alla vet..

Som säkert alla vet så var det alla hjärtans dag igår jag firade den i stallet med världens bästa, Lukas! Kom till stallet en timme innan hanna så då stog jag bara och borstade och myste med Lukas, flätade manen och lite. Sen red vi ut återvalls rundan mycket galopp, det var super roligt! Sen när jag kom hem möttes jag av en god middag, med efterätt. Blåbärspaj med vaniljsås, och massor av godis.

Bloggade inte igår för jag höl på att somna stående och i duschen, blev jätte trött helt plötsligt. Så gick och la mig halv elva. Sen idag ska jag bara hem, vill gärna göra något annat men jag MÅSTE välja gymnasium, det är sista valdagen är idag och jag har ingen aning om vart jag ska gå, stress..

Full fart framåt!

Måste erkänna att jag blev lite glad när jag såg att Fanny inte skrivit om vårt lilla oseriösa ridpass idag haha.
Nej men vi red ut på Sigge och Lukas då. Vi red gamla hederliga Återvallsrundan med massor av galopp.
Jag hade lite bråttom så vi fick ha lite tempo.

Sigge var pigg och försökte dra iväg lite när vi galopperade "hemåt". Men så brukar det i princip vara ;)
Nej men det var så skönt att äntligen komma ut och rida lite. Jag och Fanny hade skitkul och hästarna var glada så ett lyckat ridpass alltså ;)

Så skönt oxå att det är ljust så länge + att snön lyser upp. Vi red iväg 20 i 5 och det var hyfsat ljust. Underbart!
Vi har inte ens ställt tillbaka till sommartid än haha :)

Sigge-pigge i höstas :)

Empty minutes

Igår kom jag till skolan 9.40 och fick reda på att vi hade håltimme till klockan 13.00 rätt så ovärt. Det var svenska sen efterdet skulle jag ha tyska men fick sluta efter svenskan istället. Så jag kom till skolan och kollade på en serie i 1,5h som jag desutom redan sätt alla avsnitt på för att sen gå hem. Otroligt ovärd dag, men efter svenskan följde jagmed mickis till hennes stall, hon rider då på Evlinge. det var mysigt sen hem och kollade klart på en film och bara tog det lugnt.
Idag är det alla hjärtans dag, och den ska jag spendera med min allra finaste prins, Lukas !


Tjolahopp

Ännu en dag avklarad. Väntar på att maten ska bli klar nu, är ganska hungrig.
Imorgon blir det till att rida Sigge, ska bli kul att rida igen och komma ut till stallet.
Får se vad jag hittar på. Antingen uteritt om det finns någon rolig att rida ut med eller ett dressyrpass på banan.
Om jag dressyrar ska jag nog testa att rida med sporrar och se hur han går med dom.
Blev lite ändring så har Massa på onsdag istället för torsdag men inte mycket mer än så :)
Alla hjärtans dag imorn, ska om jag hinner förbi en kompis där det är filmkväll. Ska titta på en skräckfilm som verkar ganska bra faktiskt.


Är sjukt sugen på att hoppa :( Hade tänkt göra det på fredag men nu ska jag rida istället för Veronica i min förra grupp på Gustavsberg så då kommer jag inte hinna...
Får bli nästa vecka istället och på sportlovet :)

Ett ridpass i glittrande iskristaller

Dagar som denna önskar jag verkligen att jag var fotograf. Tycker det är så himla fin om man tittar ut på orörd snö och det blänker när solen speglar sig i de små snö/is kristallerna. Det var ju hur soligt som helst idag och till och med varmt.  Får väl försöka låna Linneas kamera och fota lite och se om det blir något att bjuda på, har ju inte så många bilder på min dator. Alla är på en hårddisk...

Men red ut barbacka idag, var nog ute i alla fall i 1,5h. Super mysigt red runt lite snabbt på ängar sen bara mös vidare på återvallsrundan, har filmat lite får se om det är något jag bjuder på. Lukas var hur mysig som helst idag, han ville gosa och bara svävade fram och var jätte glad när vi red. Nu är det mindre än två veckor kvar tills vi flyttar..

bild från januari månad, vad konstigt jag sitter btw :o

Hopplös

Min mamma är hopplös haha! Nu ska vi ha en till katt... Hon hittade en katt på blocket idag som vi ska hämta hem om 2 veckor. En tjej av rasen Maine coon.
Så går det när mamma sitter och tittar på blocket på katter "på skoj". Ja, det är på skoj fram tills att hon hittar en katt hon vill ha ;)
Jaja, har Massa torsdag och lördag denna vecka. Med Sigge är det inte bestämt än.
Ska bli så skönt att åka ut till stallet igen. 

Lilla Svea förra våren :)

På bättringsväg förhoppningsvis...

Kände mig bättre idag, vet inte om jag hade någon feber. Orkade inte hålla koll på det.
Förutom lite huvudvärk då och då så mådde jag toppen. I ren desperation följde jag med min lillasyster när hon red lektion idag på ridskolan bara för att ha något att göra. Dom har ju cafeteria där som man kan sitta i och ha utsikt över ridhuset.
Gud vad lyxigt med ridhus endå. Har aldrig haft medryttarhäst i ett stall med ridhus förut :P
Pappa var snäll och svängde förbi "mitt" stall oxå så kunde jag lämna av pengar till Chatrine.

Om jag mår lika bra imorn så kanske jag följer med Clara till hööks och The horze. Skulle haft Sigge och Massa men struntar i det. Vill känna att jag tar det säkra före det osäkra så att jag inte blir sjuk igen.
Men nästa vecka så ska jag väll förhoppningsvis börja ta mig ut till stallet igen :D

Har planerat i flera dagar att göra detta inlägg med dessa bilder just för att det är exakt ett år sen dessa bilder togs. Eller ja... Nu har ju klockan passerat 12 och det är en ny dag. Duktigt Hanna...
Så ja, för ett år och en dag sedan så togs dessa bilder utav Clara. Tredje gången jag red Massa ;)
Vad gör jag uppe nu? Ja det är en bra fråga som jag inte har ett vettigt svar på.
Ska nog sova nu, gonatt haha ;)

Ärligt så smälter jag varje gång jag ser min prins, han är så vacker♥

bild från 2010, första dagen med honom!

Dagens

Tänkte beskriva dagen med en film. Inte alls lång, men visar mitt ridpass idag. Lukas var ganska tött och seg, men det gick väl ändå helt okej :)

Jag lider med dig..

Jag lider med dig hanna, just so you know.. Kyra på dej!!

I torsdags åkte jag till stallet och red. Tog ett dressyr pass på ängen, ingen hade ridit där innan så jag trampade upp ett litet spår jag red på. Jag säger bara herre gud vad fin han var, jag vet inte om han har varit så här fin någonsin, det här passet slog allt, fast jag red nog bara i 40 min.. Men han höl formen nästan helt perfekt i alla gångarter hela passet. Det var en så otrolig känsla, och shit vad fin han var i galoppen. Fast jag höll på att ramla av en gång, för han bestämde sig för att helt plötsligt byta galopp, och hans byten består av en ändå står bakåt spark så jag satt på halsen när han hade bytt. Men duktiga hästen saktade ner långsamt och höjde halsen så jag gled tillbaka. Gjorde skänkelvikningar och framdelsvändninger, han brukar inte kunna hålla formen så bra då,men jo han gick som en klocka. Jag kan säga att jag nästan var gråtfärdig så fin som han hade varit. Idag står det nog hoppning på schemat igen, och ska försöka göra en bättre film oxå :)

Sen igår så åkte jag till nacka med mickis och carro, tog en fika och köpte en ny foundation.

jan/feb 2010 tror jag..

Ledsen

Känner att jag börjar bli på dåligt humör här, vill rida! Åka till stallet och träffa alla.
Har fortfarande feber lixom, vad är det för fel? Har tagit det lugnt hela veckan och ändå har jag fortfarande feber.
Som det ser ut nu så blir det inget stall alls den här veckan, tråkigt nog.
Tittade igenom lite bilder på Massa, buhu vill åka till stallet nuu. Skulle ridit henne både lördag och söndag den här helgen. Skulle ridit Sigge idag och nu på söndag men verkar inte bli något av det.
Blööö, nu ska jag återgå till mitt tråkiga, sjuka liv.
Sa förut att jag inte skulle skriva mer depptexter, det gick ju bra...

Sommar...

Filmtittande

Är fortfarande sjuk men ska inte skriva mer depptexter om det nu haha ;)
Var i skolan och gjorde Nationella iaf innan jag åkte hem. Nu har jag bara tittat på film, som vanligt :P
Har sett Something borrowed och nu ska jag se V för Vendetta.
Skulle åkt till Massa men Jenny tog henne ist. Ska ha Sigge imorn men vi får se hur det går...
Nu ska jag återgå till mitt filmtittande ;)

Massa i somras, skulle inte sitta helt fel nu med lite värme.

Idag har jag namsdag!

Dålig bloggning för min del, men i tisdags orkade jag inte skriva så blev bara en film, och igår somnade jag klockan 9, hehe.

Men I tisdags var det ju nationella gick väl helt okej tror jag. Sen åkte jag till stallet och hoppade med Lukas.  3studs på ena sidan, och 3 hinder med 4-5 galopp språng emellan varje hinder på andra sidan, samt två tunnor som ett enstaka hinder. Gjorde lite banor och så, eller hoppade bara en sida. Ja olika, gjorde också om studsen till en kombination, med räcke ett galoppsprång oxer, så som det är på filmen.. Dock höjde jag inget! iaf inte högra en 70/80.

Sen igår så var det sista usek mötet i gustavsberg så nu behöver jag inte åka dit längre. Innan mötet åkte jag till nacka med melinda för hon ville kolla på lite kläder, mysmys. Nu ska jag tagga till skolan, göra nationella del 2. Efter skolan, står stora svart i sin hage och väntar, blir nog en barbacka tur idag bara :)

Bild från 2010, och ja jag vet att jag sitter otroligt fult..

och ja jag vet att bilden är helt suddig :/

Trött på detta

Är fortfarande hemma, har inte förbåttrats särskilt mycket. Har inte feber lika ofta men fortfarande ibland. 
Huvudvärken är värst. Värktabletter funkar inte, den kommer och går precis som den vill.
Har tittat på en film nu, War horse. Otroligt fin och bra film! Tycker om den starkt, förstår varför den är Oscarsnominerad.
Nu ska jag titta på Hachiko, har faktiskt inte sett den tidigare men det blir det ändring på.
Ska försöka ta tag i pluggandet sen ;)

Måste ta mig ut till Massa imorn oxå, har desutom Nationella i svenska igen imorn. Yeey...
Bild tagen av Lollo.

Trevligt att vara sjuk, eller?

Är fortfarande sjuk, kommer vara hemma imorgon oxå men hoppas på att gå till skolan på torsdag igen.
Hade ju nationella idag i svenskan. Det gick helt okej. Tydligen så är mer än hälften av alla i klassen sjuka i feber, förkylning och hostar. Bra där ;)
Åkte hem direkt efter och har degat i soffan och tittat på fyra filmer idag. Fick lite nostalgi och tittade på Peter Pan men sen tittade jag på en skräck/thriller som heter Ghost ship. Gillar inte skräckfilmer alls men den var bra.
Tittade oxå på Footloose och Thor.
Nu är klockan mycket och jag ska sova. Imorgon ska jag plugga massa So. Yey...

Tog en helt random bild för att jag inte orkar leta upp en passande bild...

Ett slarvigt ihopklippt pass ifårn Januari


Nationella?

Ska gå till bussen mot skolan om 5-10 minuter. Sen nästan direkt har jag Svenska läsförståelse i nationella. Inte allas särskilt taggad på det, men min lärare tror att jag helt klart kan nå upp till MVG så man får ju hoppas på det. Jag vet dock inte vart hon får det ifrån för jag tycker inte alls att jag är så himla duktig, men men!  Man får ju se det positivt.

Men igår hade jag hemstudiedag, dock gjorde jag inte någon av uppgifterna, hehe. Sen klockan elva hade jag utvecklingssamtal, sas väl ungefär samma saker som när jag började i den hära skolan. Men då går det fort och man behöver inte vara rädd för något nytt ska komma upp. Sen åkte jag ju till stan för att köpa en tröja och ett par skor med mamma, men väl inne i butikerna så ångrade jag mig i sista stunden så det var ingenting som följde med mig hem igår...
Idag är det stallet som gäller, är supertaggad ända tills jag går utanför dörren och inser att det är svinkallt, men men. Jag får ta på mig allt jag har i stallet och hoppas att jag överlever den här jävla vinterkylan vi fått.

Var inte vädret underbart igår? Otroligt soligt, fast tyvärr svinkallt..

Plågar mig själv

Tittar på Walk the line just nu och samtidigt plågar jag mig själv genom att titta på hästannonser.
Skulle inte sitta helt fel med en egen häst.
Hittar självklart flera hästar som man blir lite kär i.
Fastnar mest för små storhästar, mellan 150 och 160 höga. Kraftigt byggda men endå smidiga.

För att visa en bild på ideal hästen, Owe. Vila i frid <3

Lovely

Är hemma och är sjuk idag, skulle ha hjälpt Lucia med Soros idag och imorgon men eftersom att jag har både feber och huvudvärk så verkar det inte bli så. Ska ha Sigge två dagar nu i veckan och Massa torsdag, lördag och söndag ;)
Igår hade jag inte feber på morgonen så åkte till Nyckelviken och gick ponnyridning men fick feber igen på kvällen, fick skylla mig själv men tjänade lite pengar i alla fall ;)
Nu ska jag fortsätta vila och tycka synd om mig själv haha.

Åh, somras när jag hoppade Tokaj. Jag vill hoppa!

Vinter deprission

Är så himla nere nu hela tiden, och jag vet inte varför. Gillar verkligen inte vinter. Imorgon ör jag ledig från skolan och har utvecklingsamtal en halvtimme. Sen vid 4 ska jag inte till stan för et till mysdag med mamma. Köpa ett par skor och en tröja troligen.

Idag fixade vi med kaninernas bur. Dom fick bo inne på glas verandan inatt för det var nästan -20°. Så vi köpte mer halm och la in i derans hus och fixade lite så nu har dom det lite mysigare. Dom bor då i min lekstuga, som också sitter ihop med en utebur och ett litet hus dom kan gå in i! Tre stycken är dom Mamma Pappa barn.. Sen åkte jag och mamma till stallet och bara fixade och klappade lite på finaste stora svart. Orkade inte rida det var så kallt och jag var inte på humör helt enkelt.

Bild från 2009 på kaninerna från vänster:
Alva - Mamma     James - Pappa     Emelie - Barn (har bara ett öga)

Feber <3

Woho, ät lite sjuk nu... Vaknade imorse hos min kompis och kunde knappt prata, var så sjuuukt hes! Hade desutom jätteont i halsen. Nu har jag feber och huvudvärk. Mysigt! Särskilt taggad när Nationella börjar nästa vecka.
Måste jobba imorn men har pratat med Chatrine så hon tar Sigge i alla fall. Så de blir jobb med massor med kläder på mig och sen hem och vila. Plugga lite kanske.
Hoppas jag mår bättre imorn!

Var i stallet idag och fixade. Myste lite med Massa och sen åkte jag hem. Fick rida Sigge om jag ville men mådde ju inte så bra så struntade i det.

Förra våren

Värmen stiger uppåt, medans kylan stannar kvar här nere?

Det var super fint väder idag, men kallt som jag vet inte vad. Skulle rida ut med Fanny och Pratrica men tyckte att Lukas kändes lite hängig. Så jag lät dom rida ifrån mig så tänkte jag bara skritta, skrittade återvallsrundan. Tog en galopp på slutet och travade lite, för helt plötsligt så blev han jätte pigg och ville inte stå still så lät han springa lite så jag också skulle komma tillbaka till stallet snabbare. För jag frös så himla mycket, tror inte jag frysigt såhär mycket på flera år kändes det som..  Spände upp Lukas i gången sen sprang jag in i köket och nästan satt på elementet för jag frös så mycket. Sen borstade jag och myste lite med honom, tog ut honom i hagen, mockade och fixade och åkte hem. Har inga planer för idag, skulle träffa Emma och några men det blev lite knas så blev inte så.

1år sen!

Klockan 21.41 en Fredagkväll

Sitter i min säng och förbereder mig för att sova. Helt sjukt klockan är inte ens tio, men jag känner mig helt slut och har ont i ryggen och magen och bara är helt seg. Måste dragit på mig något virus eller nått åt det hållet. Mamma trodde att jag kanske hade fått problem med blodet som min syster en gång haft inget allvarligt eller så men vi får se inget jag orkar bry mig om nu, nu vill jag bara sova.

Idag efter skolan åkte jag med Angelica till slussen för att käka lite med henne på donken, tog bara en paj. Sen mötte jag mamma kollade på skor hittade ett par super fina skor men kan inte bestämma mig om jag ska köpa dom eller inte. Sen kollade vi lite kläder, fick med mig ett par jeans, en blus och en stickad tröja. Super nöjd faktiskt. Det gick ganska fort också. Sen avslutade vi det hela med middag på tacobar, tv mys med grönsaks stavar och dipp, och en bit choklad. Mysig fredag som jag trivs alldeles utmärkt med nu. Vet inte vad som hänt, förut ville jag gå på fest och sånt hela tiden ville alltid ha någonting pågång men inte nu, känns bara jobbigt jag vill bara ta de lugnt och göra precis vad jag vill!

Det är inte alltid lätt att försöka ta en uppsutten mysig krambild, när man står på en helt grön äng..

Little black dress

Ohoh, ska snart ut i kylan och gå till bussen. Kommer frysa arslet av mig men vill man vara fin får man lida pin var det va ;)
Har en väldigt fin svart klänning som jag lånat från min kära syster och ett par vanliga strumpbyxor under.
Hem till Alina och käka middag. Blir en tjejkväll med god mat och trevligt sällskap.
Sen kommer några killar över senare ikväll.

Vanlig skoldag var det, fick tillbaka min svenska uppsats. Fick inget betyg på den. Det var bara för att se vad man kan förbättra och så inför Nationella nästa vecka.
Dock så fanns det inget att förbättra enligt min lärare som bara sa att det var superbra.
Skönt! Nu är jag inte lika nervös för salskrivningen ;)

Jag ikväll :)

Snökaos

Mitt internett ville inte sammarbeta igår så får skriva idag istället.
Var ju i skolan som vanligt först inget intressant med det. Sen efter skolan åkte jag direkt till stallet, och satan vad med kläder jag hade på mig. Jeans, täckbyxor, 3 par strumpor, linne, vanlig tjocktröja, tjöcktröja som är teddyfodrad typ (värmer lika mycket som en tjock vinterjacka nästen) och sedan min vinterjacka utan på det, sen red jag även med mitt pannband under hjälmen så jag slapp frysa om öronen, och faktiskt så frös jag inget när jag red super skönt.

Red ut barbacka på hackamoret i all denna snö som helt plötsligt har kommit! Hade fleecetäcke som låg på lukas rumpa, sen istället för att knäppa det framför bogen på han så knäppte jag det runt mig så det gav lite värme också, skoja inte vad det var skönt. Red karbyrundan, skrittade och galopperade bara, det var mysigt och lukas verkade tycka det var skönt också, satt bara ner på halvlånga tyglar och lät han bestämma tempot. Mysmys

Idag ska jag nog in till stan och möta mamma, köpa lite saker! Sen blir det hoppning med Lukas imorgon troligen och rida på söndag med!

Vill ha bar mark igen, gillar inte snö :/

Batman

Sitter själv och tittar på Batman The dark knight. Har inte sett den innan men velat se den väldigt länge.
Idag har varit en vanlig skoldag och efter det åkte jag till forum med två kompisar.
Köpte en lite present till min kompis som har fyllt år och har en tjejmiddag imorn.
Har varit ute med hunden och fräschat upp mig för imorn.
Ska antagligen låna en klänning av min syster, om jag inte hittar nån bra hos henne så har jag ingen aning om vad jag ska ha på mig :/

Jenny smsade mig och sa att Massa är lite svullen på en kotan och haltar lite. Hon kan ha halkat eller vrikat sig när vi var ute och red igår. Stackars hästen :(
Får hoppas hon blir bra fort, känns som att antingen är hon halt eller så har hon tappat en sko.

Massa och Majsan i somras, usch vad jag saknar sommar :(

En bra film sviker aldrig en sjuk tjej!

Idag har jag bara kollat på film 6stycken. först kollade jag på

Crazy beautiful                              What´s your number?                Twilight 1,2,3 och 4

Har alltså legat ungefär 11 timmar och bara glott på film super skönt. Alla filmer ägde rekomenderar som! Riktiga mys filmer, samtidigt som dom kan vara lite roliga och spännande. Det var första gången jag såg Crazy Beautiful och Breaking Dawn del1. Men dom var super bra och nu blev jag jätte taggad tills breaking dawn del 2 kommer ut. Har ingen aning om när eller något är egentligen inget twilight fan, men nu vill jag bara se mer när jag sett alla 4 på rad! Imorgon blir det skola och stallet för min del så uppdaterar då, sov så gott!

Galopp

Lagom kul när jag från att ha båda Fanny att rida tsm med till att båda smsar och säger att dom dom är hemma och är sjuka. Fanny med Olle skulle ut endå och var så snäll så hon red med mig.
Hade tänkt rida Sigge men bestämmde mig för att rida Massa istället.
Vi var iaf ute och galopperade. Massa blev svettig haha!
Vi galopperade väldigt mycket och hade ett väldigt bra tempo så hästarna blev lite trötta.

Vi stötte på en lös hund oxå. Hoppade av och försökte locka den till mig men den var jätterädd.
Efter en stund sprang den iväg och vi fortsatte framåt. Då mötte vi ägaren som fått tag på sin hund.
Sigge fick några minuters markarbete. Tänkte gå på promenad med honom men hann inte då jag ville hinna med en buss. 

Nu är jag hästedig fram till lördag för då har jag Massa igen :)

Bus på åkrn i höstas :)

At home..

Är hemma idag, lite skönt men lite tråkigt också. För igår när jag kom hem från dansen så mådde jag illa hade jätte ont i ryggen och huvudet så gick och la mig direkt. Så när jag vaknade imorse fortfarande skit ont i ryggen och i huvudet och mådde fortfarande illa. Men illamåendet har iaf gått över nu.

Men iallafall igår efterskolan så åkte jag mickis och carro hem till mig och fixade oss. Jag gjorde även naglar på mickis. Sen klockan sex åkte vi iväg mot hemmesta samlades sen var det bara att gå in och dansa. Tror jag dansade 5-7 gånger bara om ens det, dans är inte min grej hehe. Men annars var det väl lite trevligt att prata med lite folk och så, men jag kan väl säga att jag har varit med om bättre kvällar.

söt bild på mig och mickis vi tog i skolan yesterday.


RSS 2.0